MİLFÖY BAKLAVA

Gönderen  http://balpare.blogspot.com/    Sevgili arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve MİLFÖY BAKLAVA tarifiyle katılımından dolayı ço...

A+ A-

  Sevgili arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve MİLFÖY BAKLAVA tarifiyle katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel ve nefis tariflerini görmek için Buradan bakabilirsiniz

TARİF 29
 milföy baklava:
  •  1o tane kare  milföy hamuru
  • 1 su bardağı ceviz/ kavrulmuş çekilmiş fındık
  • eğer fındığa 1 yumurta akı eklerseniz iyi olur.dağılmazlar.
şerbeti:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağından 2 parmak az su
  • az limon suyu
*mini fırın tepsisi ya da büyük kare borcama göre

milföyleri oda  sıcaklığında bekletin biraz.hafif incelterek 4 tanesini tepsinin tabanına yerleştirin.hafif üstüste getirin ki birleşsi uçları.kalan 5.milföyü ortadan ikiye kesin.boş kalan yan kenarlara yerleştirin.fındıkları serpin.üstüne kalan milföyleri aynı şekilde hazırlayıp kapatın.kare kare kesin.önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.yakmamaya dikkat edin.az daha kızarsın diye bakarken kömür ediyordum.:)
tatlı soğuyunca şerbet kaynatın ve soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökün.ya da tam tersi.şerbet soğuk tatlı sıcak olsun. 

Daha Fazla Lezzet

NEW 6141806246242730930

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item