MİLFÖY TENCERESİNDE TAVUK SOTE

Gönderen  http://umutsepeti.blogspot.com/ Sevgili   Arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve MİLFÖY TENCERESİNDE TAVUK SOTE tarifiyle katılım...

A+ A-
Gönderen http://umutsepeti.blogspot.com/
Sevgili   Arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve MİLFÖY TENCERESİNDE TAVUK SOTE tarifiyle katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. ve sevgilerimi gönderiyorum.

Arkadaşımın bir birinden güzel ve nefis tariflerini görmek için   Buradan bakabilirsiniz

Tarif 44

malzemeler:

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 6 adet dikdörtgen milföy hamuru
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
  • 1 yumurta sarısı
Tavuk Sote'nin Hazırlanması:
  1. Öncelikle 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya alıp,kuşbağı doğradığımız tavukları soteliyoruz.
  2. Tavukların rengi dönmeye başlayınca,küp doğranmış patlıcan ve havucu ilave edip pişiriyoruz.
  3. Havuçlar pişince,yemeklik doğradığımız soğan,sarımsak taze biber ve salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Biraz kavrulduktan sonra kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip tüm malzeme birbiriyle kaynaşınca,tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
Tencere Ve Kapağın Hazırlanması :
  1. Dikdörtgen milföy hamurlarını, un serpiştirdiğimiz zeminde kare olacak şekilde açıyoruz.Kullanacağımız kelepçeli kalıp  büyüklüğünde bir kapak kesiyoruz.
  2. Kapağın üzerine kurabiye kalıplarıyla kestiğimiz hamurlardan koyup yumurta sarısı sürüp ayrıca bir tepsiye koyuyoruz.
  3. Kalan milföy hamurlarını da birleştirip kare şeklinde açtıktan sonra geniş şeritler kesip,yağlanmış kelepçeli kalıbın kenarlarına bastırarak yerleştiriyoruz.Hamurun bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yerleştirelim ki,hamurlar içe doğru kaymasın..
  4. Geniş bir parçayı da orta kısmına yerleştirip çatal yardımı ile yer yer deliyoruz.
  5. Hamurun kenarlarına da yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Tenceremiz hazır hale gelince kalıbıyla birlikte servis tabağına alıp,kalıbı çıkartıyoruz.
  7. Hazırladığımız tavuk soteyi milföy tenceresinin içerisine boşaltarak servis yapıyoruz.                                                                                             
not: Kalan hamurdan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesip onları da servis tabağı  olarak kullanabilirsiniz.:)
Tencerenin kapağını da, aile fertleri arasında taksim ederek,ekmek niyetine tüketebilirsiniz..:) 
Bir yemekte olabilecek herşeyi bulabileceğiniz bu yemeği tavsiye ediyorum..Umarım deneyenler memnun kalırlar..
Sağlıklı,mutlu,huzurlu haftalar diliyorum herkese..
Yeni tariflerle görüşmek ümidiyle..

Sevgi ve muhabbetle dolu güzel günler olsun...

Daha Fazla Lezzet

NEW 2341766745890299521

Yorum Gönder

  1. nasıl güzel görünüyor :))
    sevgiler güzellikler..

    YanıtlaSil
  2. Harika bir sunum olmuş ellerine sağlık.Bloğumda ödülün var alırmısın....

    YanıtlaSil
  3. Harika bir sunum olmuş ellerine sağlık.Bloğumda ödülün var alırmısın....

    YanıtlaSil
  4. arkadaşımızın elerine sağlık çok güzel bir sunum olmuş

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • [image: Değişik tarifler hepsi denenmiş nefis lezzetler] MALZEMELER 1 çorba kşğ irmik yada 5 dilim bayat ekmek içi 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak Karab...
    5 gün önce
  • [image: Guloanne]
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item