KABAKLI POĞAÇA

MALZEMELER 4 su bar.un 10 gr yaş maya 1 yemek kşğ toz şeker 1 su bar.süt 1 çay bar.sıvıyağ 1 tatlı kşğ tuz 1 yumurta Harcı için ...

A+ A-

MALZEMELER
4 su bar.un
10 gr yaş maya
1 yemek kşğ toz şeker
1 su bar.süt
1 çay bar.sıvıyağ
1 tatlı kşğ tuz
1 yumurta
Harcı için
2 kabak 1 soğan
yarım demet dereotu
1 çay bar.ufalanmış beyaz peynir
1 yem.kşğ sıvı yağ
tuz-karabiber
Üzeri için
beyaz haşhaş,susam veya çörek otu
YAPILIŞI
Yaş mayayı 2 yemek kşğ ılık suda eritin.Unu bir kaba ekleyin.Şeker ve tuz ilave edip harmanlayın.Ortasını açın.Eritilmiş maya,süt,zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin,ve hamur olacak şekilde yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru yarım saat dinlendirin.
     İç malzemesi için soğanı ince kıyın.Kabakları alacalı soyup irice rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.Zeytinyağını ısıtıp soğanı ve kabağı 5 dak. kadar kavurun.Ocaktan alın.Ufalanmış beyaz peynir kıyılmış dereotu,karabiber ve tuzu ekleyip harmanlayın.
    Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp açın.Ortalarına kabaklı harçtan koyarak istediğiniz şekli vererek kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve bir saat bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş veya çörek otu serpiştirin 170 derecede 40 dak. pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Bu Tarifi HOBİ DÜNYAM .WOMEN FORUM.NET   tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine  ev sahibeliği yapan sevgili ÖZNUR arkadaşıma gönderiyorum arkadaşıma kolay gelsin diyorum

Daha Fazla Lezzet

Poğaça 1185011703859511336

Yorum Gönder

  1. Tarifkolik/Öznur17 Nis 2011 22:53:00

    Teşekkür ederim canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. değişik bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık güloanne,değişik olmuş.kabağı poğaçada hiç kullanmadım.denemeliyim.sevgiler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item