ENGİNARLI TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler 350 gram kemiksiz tavuk eti 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 5 adet enginar taze yada konserve Yarım demet dereotu ...

A+ A-


Malzemeler
350 gram kemiksiz tavuk eti
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
5 adet enginar taze yada konserve
Yarım demet dereotu
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tozşeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞIPirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Yağ eklemeden suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine pirincin yarısını yayın. Enginarları kuşbaşı doğrayıp pilavın üzerine yayın. Kalan pirinci enginarların üzerine koyup hafifçe bastırın. 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. En az yarım saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN


Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 4938975701363775030

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık ablacığım,hem sebzenin hem tavuğun vitaminiyle zenginleştirilmiş nefis bir pilav.

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ne güzel görünüyor. çok lezzetlidir eminim malzemeler onu gösteriyor birde hamarat eller değdiyse:)
    afiyet olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • DAVET MASALARIM /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MENÜDE NE Mİ VAR* *Hazır ...
    2 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item