ADIYAMAN KEBABI

MALZEMELER 2 adet tavuk göğsü 1 adet rende patates 1 adet yumurta 2 dilim ekmek içi veya 3-4 yemek kşğ galeta unu 12 adet küçük boy pa...

A+ A-

 Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.


MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet rende patates
1 adet yumurta
2 dilim ekmek içi veya 3-4 yemek kşğ galeta unu
12 adet küçük boy patlıcan
1 kase kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,pul biberi,köri ,toz zencefil
2 adet sarımsak
1 adet büyük boy kuru soğan rende
1 yemek kşğ domates salçası
YAPILIŞI
patlıcanların baş kısmı kalmak şartıyla kabukları soyulup tuzlu suda 15 dak.bekletilin acı suyu çıkması için.patlıcanlar suda bekletilirken tavuk göğüsleri ron dodan çekilerek kıyma haline getirin , içine baharatlar ,yumurta ,1 adet çiğ patates rende ve ekmek içi eklenip çok iyi yoğrulup ve buzdolabında 10 dak.dinlendirilin.Kıyma dinlenirken patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılıp tuzlu suyu gitmesi için yıkanıp kurulandıktan sonra bol kızgın yağda her tarafı kızartılıp( yağa tuz atılınca hem patlıcanlara lezzet katar hemde yağ sıçramasını önler).Patlıcanların kızarma işlemi bitip soğuyunca tavuk kıymasıyla patlıcanların baş kısmı hariç her tarafı kıymayla kapatılıp tüm patlıcanları bu şekilde yaptıktan sonra tekrar kızgın
yağda hafif kızartıp fırın tepsisine dizilir salçalı su hazırlanıp tepsiye döktükten sonra 200 fırında 15 20 dak pişiririn fırından çıkarmadan önce kaşar rendesi tavuklu kebapların üzerine konulur ve kaşarların eriyip hafif  kızarınca fırından çıkarılıp sıcak servis yapın.
Benim kaşarlar biraz fazla kızardı afiyet olsun mutlaka denemenizi
tavsiye ederim servisi güzel görünümü şık ve tadı nefis
NOT Patlıcanları kıymayla kapatırken elinizi ıslatarak yapabilirsiniz

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 8894389827901074527

Yorum Gönder

  1. güzel bir kebap olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce Adıyamandaydık yöresel yemekleri çok güzeldir:) unutamam güzel bir kebaptır ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. harika bir yemek bende yapıcam ne zamandır..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık,farklı bir lezzet olmuş,rica etsem ramazan etkinliği için link yazıp haber verir misin,bereketli sofraların olsun,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  5. OFF OFF İNANAILMAZ LEZİZDİR EMİNİM.
    ELLERİNE SAĞLIK BALIM

    YanıtlaSil
  6. Gülten hanım tarifin yayında desdegin için teşekkürler diger tariflerinide ara ara yayınlıcam ellerine saglık güzel bir tardi adıyaman kebabı

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item