VİŞNELİ TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

    MALZEMELER  1 kg. süt  2 kahve fincanı un  3 kahve fincanı şeker  2 tatlı kaşığı tereyağ  Damla sakızı, vanilya Üzerine...

A+ A-


   



MALZEMELER

 1 kg. süt
 2 kahve fincanı un
 3 kahve fincanı şeker
 2 tatlı kaşığı tereyağ
 Damla sakızı, vanilya
Üzerine:
 1/2 vişne su bardağı vişne
 2,5 yemek kşğ mısır nişastası
 6 yemek kşğ şeker
 1/2 bardak su

YAPILIŞI

 
Süt, un, şeker ve yağı tencereye  koyup muhallebi kıvamına gelene gelene  kadar, pişirelim. İndirmeye yakın damla sakızını veya vanilyayı ekletip bir-iki taşım kaynatıp altını kapatalım . yaklaşık 10-15 dak.mikser ile çırpalım.Islanmış bir kaba  muhallebiyi boşaltıp soğumasını bekleyelim.Diğer tarafta üzerine dökeceğimiz  sos malzemelerini bir tencereye alalım. Blendır ile iyice karıştırıp vişneleri parçalayalım. Pelte kıvamını alana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca altını kapatalım.Sos ılınınca muhallebinin üzerine dökelim 1 gece dolapta bekletip  üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 183591594771229140

Yorum Gönder

  1. tavuk göğsü tatlısını çok severim birde vişneli olursa tadından yenmez..:)

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş Güloannem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • TOKAT BATIĞI / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER 2.5 su bardağ...
    1 hafta önce
  • 4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item