MİDYE TATLISI

MALZEMELER: 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı karbonat Bir çimdik tuz A...

A+ A-


MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı karbonat
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un
Açmak için: Nişasta
İçi için: Ceviz kırığı
Üzerleri için:
100 gr. tereyağ yada margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


YAPILIŞI
YAPILIŞI:
Mayayı ve ılık sütü yoğurma kabına alın.
Biraz kabarınca yumurtaları ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Karbonat, tuz ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 20 eşit parçaya ayırıp, bezeler yapın.
Nişasta yardımıyla bu bezeleri, tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız bezeleri 5 adet 5 adet üst üste koyun.
Yani 5′erli olarak 4 grup oluşturun ( resimlerdeki gibi ).
Bu üst üste koyduğunuz yufkaları, yine nişasta yardımıyla servis tabağından biraz daha büyükçe açın.
Sıkı sıkı rulo yapın ve buzdolabında yarım saat bekletin ( 4 adet rulomuz oldu).
Bu ruloları bir parmak genişliğinde kesin.
Bir rulodan 20 adet çıkıyor.Yani toplam 80 adet oluyor.
Kestiğiniz parçaları yan yatırın ve elinizle çok hafif bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın.
İçlerine ceviz kırığı koyup, kapatın ve elinizle midye şekli vermeye çalışın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 15-20 dakika dinlendirin.
Bu arada 100 gr. tereyağını eritin ve ılıtın.
Tatlıların üzerine fırça yardımıyla bolca sürün.
180 derecede üzerleri çok hafif kızaracak şekilde pişirin.
Tatlıları fırından alıp,soğumaya bırakın.
Tatlılar soğurken şerbeti hazırlayın.
Bunun için; şeker ve suyu tencereye alıp,kaynatın.
Kaynayınca altını kısın ve hafif koyulaşana kadar kaynatın.
İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip, biraz daha kaynatın ve ocağı kapatın.
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğuyan tatlıların üzerine gezdirin.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra, tatlıyı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 3535397291909315700

Yorum Gönder

  1. Bayramda da güzel olur,harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş ellerine sağlık Güloannem

    YanıtlaSil
  3. Ablacım ellerine sağlık nefis olmuş
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Gülo'cum enfes olmuştur, görüntüsün anlaşılıyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. görüntü nefis ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu bayram tatlımı midye tatlısından yana kullanmayı düşünüyorum. Ben de bayram için paylaşmak istemiştim. Seninkiler de harika görünüyor gülo anne sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. ayyy şerbetlı tatlıları oldum olası sevmem ama şimdi nasıl da canım çektı olsa da ıkı tane yesem ellerıne sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Bayram için şık görünümlü ve leziz bir tatlı, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Can çektiren nefiss bir görüntü..
    Ellerine sağlık ablacım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gülo,

    Bu bayram deneyeceğim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Bayramınızın bu tatlılar tadında geçmesin,i dilerim kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bu günlerde tansiyonda yüksek
    ne yapaçağız Tebrikler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ISPANAKLI PATATESLİ KİŞ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] * Günaydın...
    23 saat önce
  • [image: Guloanne]
    1 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item