İNCİRLİ CEZERYE
MALZEMELER 15 - 20 adet kuru incir 1 çorba kaşığı pekmez 2 küçük pkt petibör bisküvi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 av...
https://www.guloannemutfakta.com/2011/12/incirli-cezerye.html
- 15 - 20 adet kuru incir
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 2 küçük pkt petibör bisküvi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz içi
- 1 çorba kaşığı susam
Yapılışı:
5 dakika soğuk suda beklettiğimiz incirerin sap kısımlarını atıp minik minik doğrayarak pişirme kabına alıp üzerine 1 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı pekmez ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocaktan alarak iri kıyım ceviz içi, susam, tarçın ve gelişi güzel kırdığımız bisküvileri ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz.
Bu karışımı istediğimiz bir kalıba ya da streç folyaya alarak şekillendirip bir süre buzlukta bekletiyoruz.
Daha sonra dilimleyerek servise sunuyoruz.Afiyet Olsun.
Bu Tarifi Gelibolu 17 nin düzenlediği çay kahve bahane etkinliğinde ev sahibeliği yapan sevgili http://anneminkiziyim.blogspot.com/ gönderiyorum Arkadaşıma kolay gelsin
offff.harika olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık incirle eminim daha leziz olmuştur mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım,incirlisini hiç denemdim fakat harika bir fikir:)
YanıtlaSilŞifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
Ellerinize saglik hayirli aksamlar canim öptüm.
YanıtlaSilHiiim bu nefis tarif icin cok tesekkürler canim, ellerine emeklerine saglik, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSilCok güzel olmus bu cezerye.. Ellerinize saglik... Ben de deneyecegim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilincirlisini duymamıştım.. ellerine sağlık sevgileirmle..
YanıtlaSilGülten hn. tarifi aldım. İnciri çok sevdiğim için yarın hemen deneyeceğim. Sonucu size yazarım. Ellerinize sağlık, iyi hafta sonları..
YanıtlaSilCezeryeye bayılırım da incirlisini denemedim,şimdi yapıp yedirmemek olmaz.Ellerine kollarına sağlık,iyi pazarlar,sevgiler.
YanıtlaSilelelrine sağlık canım..nefis bomba bişey olmuş..sevgiler..mutlu pazarlar
YanıtlaSilBesleyici ve harika bir paylaşım olmuş.Elinize sağlık
YanıtlaSil