ÇİĞ BÖREK

Kenarından çıkan hamurlar MALZEMELER  250 kg kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından ...

A+ A-












Kenarından çıkan hamurlar
MALZEMELER 
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su
Hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su
YAPILIŞI
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çiğ börekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
AFİYET OLSUN
Not kenarından çıkan hamurlar kızartılarak değerlendirilebilir

Daha Fazla Lezzet

NEW 8735049376843378339

Yorum Gönder

  1. gülüm ne yaptın sabah sabah olsada yesek nede güzel olur suları aka aka sıcacık bu gün kesin yapılacak ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Gülo'cum çok severim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ben kıymalı yiyemem ama peynirlisini çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık olsada yesek;)

    YanıtlaSil
  5. eşim bayılır bu böreğe ,çay yanına nefis :) eline sağlık Gülo annem:)

    YanıtlaSil
  6. yani bu kadar burnumda tüten bir şey yok son yıllarda ..
    vallahi kaç ? ama kaç senedir yemediğimi :( hatırlıyamadım :(

    nasıl , ama nasıl da güzell........

    YanıtlaSil
  7. güzel yorumunuz için teşekkürler,tekrar beklerim...

    YanıtlaSil
  8. Canım bloguma bıraktığın güzel duygulara gönülden teşekkür ederim.Çiğ böreğede bayılırım, olsada yesem ellerine sağlık,yiyenleri,n boğazında kalmasın, kocaman öptüm..sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  9. tarifin yayında ablacım çok teşekkürler elleine sağlık

    YanıtlaSil
  10. ablacım porselen demlik etkinliğne ev sahipliği yapmak istediğini yazmışsın. bunun için http://porselendemlik.blogcu.com/ linkine gir ve oraya etkinlikte ev sahipliği yapmak istediğini belirt. Onlar sana geri dönüş yapıyorlar. kolay gelsin.
    yine sormak istediğin bir şey olursa ben buralardayım görüşürüz sevgiler

    YanıtlaSil
  11. eşim ne zamandır çiğ börek öğren yap diyordu,
    hazır tarifini bulmuşken kaydettim.
    ilk fırsatta deneyeceğim.
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    23 saat önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item