ARNAVUT BÖREĞİ

TARİF 111 GÖNDEREN  ANNEMİN ELİ Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgi...

A+ A-
TARİF 111
GÖNDEREN ANNEMİN ELİ


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN


ARNAVUT BÖREĞİ


GÜLO ANNE MUTFAKTA
 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE '' GÖNDERİYORUM.
Malzemeler:
* 2 büyük kase un
* tuz
* Biraz sirke
* 1 paket istediğiniz bir margarin
* 1 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
* 500 gr ıspanak veya pırasa(yıkanmış temizlenmiş ve incecik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Baharat( karabiber, pul biber)
* Tuz
*  3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

 Yapılışı: Margarinin 4/1 ni ayrının ve eritin, içine sıvıyağını ilave edin, bir kenarda bekletin. Ispanakları yoğurt,yağ,tuz ve baharatlarla iyice karıştırın bir kenarda onuda bekletin. Unu büyükçe bir kapta tuz,sirke su ilave ederek güzelce yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurun, biraz hamuru dinlendirin, hamurdan 24 parça beze (yumak) yapın, bezeleri ikiye ayırın, ( yani 12 beze alt için, 12 beze üst için) ayırdığımız 12 parça bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açın, her parçanın arasına bolca yağ karışımından sürün, 12 parça açılan hamurları üst üste koyun, bütün hamuru tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsinize yayın, arasına hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın, diğer 12 parça bezeyide aynı şekilde yağlayın açın, tepsideki harcın üzerine yayın,kenarlardan taşarsa güzelce iç tarafa kıvırın, üzerine kalan  katı yağı bolca yağ sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....

NOT:
* Börek çok lezzetli ve yapımı kolay bir börektir.
* Arnavutlukta milli bir börektir. Ülkemizde çok yapılmaktadır.
* En önemli özelliği bol yağlı olmasıdır.
*Yağı kısarsanız güzel açılmaz ve tel tel olmaz.
* Hamuruna sirke koymak hamuru tel tel yapar.
* Biz ıspanaklı yaptık aslı pırasalıdır.
* Üzerine yağ ile birlikte yoğut veya yumurta sürebilirsiniz.
* Hamur açmayı bilmeyenlerin bile yapabileceği bir börektir.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 2310831099213492839

Yorum Gönder

  1. Canım,
    etkinliğine blogumda yayımladığım damla çikolatalı cevizli muffinle katılmak istedim.
    Kolaylıklar dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • [image: Değişik tarifler hepsi denenmiş nefis lezzetler] MALZEMELER 1 çorba kşğ irmik yada 5 dilim bayat ekmek içi 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak Karab...
    1 hafta önce
  • [image: Guloanne]
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item