AYLÜP TATLISI

TARİF 114 AYLÜP TATLISI GÖNDEREN ANNEMİN KIZIYIM Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür edi...



TARİF 114 AYLÜP TATLISI

GÖNDERENANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN
















Aylüb Tatlisi





BU TARİFİMİ, 72 PORSELEN DEMLİK ÇAY SOHBETİ ETKİNLİĞİNİN YAPAN EV SAHİBİ,

guloannemutfaktaArkadasima bol katilimli bir etkinlik diliyorum, sevgiler!

Aylüb Tatlisi




Malzemeleri:

4 su bardagi Süt

1/2 su bardagi Irmik

2 Yumurta

2 paket Vanilya




Üzerine:

Bir kavanoz Visne

2 yemek kasigi Nisasta

4 -5 yemek kasigi Seker




Istege göre:3 Paket Kremsanti

2 paket Kremsanti sertlestirici

2 paket Vanilya




üzerine istenen garneturler fistik, cikolata




Yapilisi:

Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.

Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.

Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.

Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.

Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.

Yapilisi:

Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.

Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.

Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.

Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.

Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.

Soguyunca üzerine cirpilmis kremsanti eklenir.

Tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat veya 1 gece sogutulur.

Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.




Afiyet Olsun!

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 3691824198934694230

Yorum Gönder

  1. http.//belguzaranne.blogspot.com13 Şub 2012 12:24:00

    HARIKA BIR TATLIYA BENZIYOR SEKERSIZ YAPILAN TATLI TARIFLERINIZ YOKMU CANLARIM

    YanıtlaSil
  2. Gülten ablacım etkinliğin için bir tarifim var..
    http://yedimyedimuyudum.blogspot.com/2012/02/sevgililer-gunu-kurabiyeleri.html

    kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. etkinlik için bir tarifim var kolaylıklar diliyorum.

    http://aylindendenemeler.blogspot.com/2012/02/cevizli-patates-pasta.html

    YanıtlaSil
  4. Gülten Hanımcım bir tarifim daha var alırsanız sevinirim.kolay gelsin emek isteyen bir iş allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item