AYNI HAMURLA PİZZA VE POĞAÇA

TARİF 129 GÖNDEREN   MUTFAKCA Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgile...

A+ A-
TARİF 129
GÖNDEREN  MUTFAKCA


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN




AYNI HAMURLA PİZZA VE POĞAÇA


Hiç poğaça hamuru ile pizza yaptınız mı.Ben yapıyorum çok güzel oluyor.Bir tepsi pizzanız ve 11-12 tane de poğaçanız oluyor.Tabii buradaki ölçülere göre yaparsanız.
Ben genelde işe gitmeden önce ekmek makinasına hamur için gerekli tüm malzemelerimi koyuyorum.Ayarlıyorum saatini de. İşten geldiğimde mayalı hamurum hazır.Hemen pizzamı hazırlamaya başlıyorum.

Daha önce verdiğim poğaçanın malzemelerini kullandım.Şu sıralar favorim :)

Bu arada tarifimi Gül Hanım'ın Porselen Çay saati etkinliğine gönderiyorum.


Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak),
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 paket instant maya,
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • Aldığı kadar un,
  • İçi için beyaz peynir  ve kırmızı biber ile karabiberi.(peynire çok yakışıyor )
  • Üzeri için haşhaş tohumu, susam veya çörekotu


Pizza için malzemeler:
  • 1 büyük kuru soğan (ince ince doğranacak)
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • Sucuk 
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. 2 su bardağı un, şeker, tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırın,
  2. Ortasını çukur gibi açıp 1 yumurta, 1 yumurta akı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayın,
  3. Hamur elinize yapışmayan bir kıvam alana kadar un ekleyerek yoğurun,
  4. Hamuru toparlayarak üzerini örtün ve 1 saat kadar dinlendirin ya da mayalanana kadar dinlendirin.
  5. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim
  6. Büyük fırın tepsisine hamurumuzu bastıra bastıra yayalım.
  7. Hamurun üzerine ketçabı sürelim
  8. Diğer taraftan soğanı küçük küçük yemeklik doğrayalım.
  9. Biberi ve domatesi de doğrayalım
  10. Biber ,domates,tuz ve soğanı bir güzel harmanlayıp hamurumuzun üzerine yayalım
  11. Üzerine sucukları da doğrayıp onlarıda ekleyelim (Arzu ederseniz salam sosis de katabilirisiniz)
  12. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ekleyelim
  13. Mantarda ekleyebilirsiniz.Canınız nasıl isterse.
  14. En son rendelenmiş kaşar peynirini de serpip orta ısıdaki fırınımıza sürelim.
  15. Ayırdığımız hamurumuzu da poğaça yapalım
Afiyet olsunnnn 




Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 3365482825043531278

Yorum Gönder

  1. MERHABALAR...BENDE TARIF GONDERMEK ISTERIM.BLOGUMA YAZDIM ZATEN....ELLERINIZE SAGLIK:)))))),

    http://tatlczeynep.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık yapanın. Gülten abla ben de akşam yollayacağım tarifimi. Davet için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık :)))
    Merhabalar bende bugün bloğumda etkinliğinizi duyurdum ve tarifimi gönderim. Umarım hoşunuza gider.

    YanıtlaSil
  4. Benim de blogumda sizi bekleyen bir tarifim var: ) sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşım etkinlik için tatlı yaptım alırmısın kolay gelsin

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • PEYNİRLİ MİLFÖY POĞAÇA/ Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] MALZEMELER: *5 Adet m...
    8 saat önce
  • [image: Guloanne]
    3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item