ÇİKOLATALI MUZLU ÜÇGEN PASTA

TARİF  131 GÖNDEREN  EDALI MUTFAĞIM Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve s...

A+ A-
TARİF  131
GÖNDEREN EDALI MUTFAĞIM


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN



PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 72.HAFTA


        Sevgili blog arkadaşlarımdan Güloanne porselen demlik çay saati etkinliğinin sahibesi. Ona yaptığım bu çikolatalı muzlu üçgen pastamı yolluyorum. Umarım etkinlğiniz bol kahkahalı, neşe içinde geçer. Şimdiden iyi eğlenceler. Afiyetle yiyin :)) 
        Sevgilerimle...
ÇİKOLATALI  MUZLU ÜÇGEN PASTA

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvi 
  • 2 adet büyük boy muz
  • 2 çay kaşığı toz şeker 
  • 2 çay kaşığı kahve 
  • 1 su bardağı ılık su
İç kreması için; 
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peynir
Üzeri için;










  • 1 paket dr. otker çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Yapılşı:











  1. Öncelikle iç kremasını hazırlayalım. Tencereye süt, toz şeker, un ve yumurta sarılarını koyup orta ateşte devamlı karıştırınız.
  2. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar el ile çırpınız. Kıvama geldikten sonra soğuması içn biraz bekleyin.
  3. Soğuduktan sonra içine labne peyniri ilave ederek mikserle homojen bir karışım elde edene kadar çırpınız. 
  4. Ayrı bir tencerede süt ile çikolata sosunu hazırlayınız ve soğumaya bırakınız.
  5. Bir kapta ılık su toz şekeri ve kahveyi karıştırınız.
  6. Kedi dillerini kahveli karışıma batırarak tepsinin alt kısmına dörtlü şeritler halinde diziniz.  Üzerine kremadan bolca sürün ve onun üstüne 2 adet muzu diziniz. Tencerede kalan kremayı da muzların üzerini kaplayınız.
  7. Pastanın kremalama işlemi bittikten sonra çatısını yapacağız. Kedi dillerini kahveli karışıma batırarak yanlarına yapıştırıyoruz. İşleme pastanın etrafını kaplayana kadar devam edin. 
  8. Yanlardan biraz bastırarak tam çatı şeklinde olmasını sağlayın. Bu şekilde buzdolabında  iyice soğuyana kadar bekletin. (4 saat kadar)
  9. Pasta soğuduktan sonra üzerine çikolata sosunu döküp afiyetle yiyinin :))

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 3718406745916131378

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • TOKAT BATIĞI / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER 2.5 su bardağ...
    1 hafta önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item