FİNCANDA PİŞEN MİNİK PASTALAR

TARİF 142 GÖNDEREN  PAPATYA ŞEF (AYNUR) Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ...

TARİF 142
GÖNDEREN PAPATYA ŞEF (AYNUR)


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN



Fincanda pişen minik pastalar



fincan_pasta_2
KEKİN MALZEMELERİ:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • dilerseniz damla çikolata da katabilirsiniz keke.
  • Tarifi Cahide arkadaşımdan almıştım o ayrıntılarını da resimlemiş dilerseniz bir de oraya bakın.
Önceki yayınladığım fincan kekler için tık tık.
fincan_pasta_3
Ara kreması için
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 ymek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 kaşık tereyağı
  • Kremayı: malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin ve çokca çırpın ki daha güzel olsun.
  • bu defa ben kremşanti kullandım sizde dilerseniz bu şekilde de yapabilirsiniz vaktiniz azsa benim gibi:)

Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
  • Unu, k. tozunu,kakaoyu, vanilya,p.kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
  • Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak)
  • Pandispanya hamurunu 6 fincana paylaştırın.
  • Geniş bir tencereye fincanları yerleştirin.
  • Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın altını açın.
  • Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.
  • Fincanların tıkırtılarını duyduğunuz zaman bilinki su kaynamaya başlamıştır.
  • Bu esnada tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın. Ve yine bu andan itibaren 20 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  • 20 dakika sonunda altını kapatın. Altını kapattıktan 5 dakika sonra kapağı açın.
  • Miss gibi küçük pandispanyalarımız hazır.
  • Fincanları elimize ters çevirip bir iki kez vurduğumuzda pandispanyalar kolayca çıkacaktır.
  • Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.(Gerçi çok yumuşak oluyor ama ıslatılırsada daha güzel olur.
  • Kremamızı her zaman olduğu gibi pişirip kekçiklerin ortasına sürün.
  • Sosuda pişirip pastacıkların üzerine dökün. Afiyetle yeyin. Şükrünüz bol olsun
  • Üzerine ister çikolata sosu ister böğürtlen veya çilek sosu kullanılabilir hepsi güzel oluyor.
Çikolata sosu yapmak isteyenler için:
  • 1 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 parça çikolata veya 1 çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için)
Bu tarifi "porselen demlik çay saati etkinliklerine "ev sahibeliği yapan arkadaşım Gülo anneyegönderiyorum ve bol katılımlı güzel bir etkinlik diliyorum.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 138861903231867772

Yorum Gönder

  1. canım tarifim vaaar bloğumdaa....kolay gelsin sana başarılar diliyorum:)))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Fincanda kek yapmayı aklımın bir köşesine yazdım:=)

    YanıtlaSil
  3. Güloanne yazdığın mesajı okuyunca içim burkuldu çok kötü oldum:(
    Nazar07 yani Rukiye arkadaşımızın bloğuna gittim tüm mesajlarına baktım aileden biri yazmış ilk mesajı haber vermek için cbox a vefat etmiş doğru yani sanırım meme kanseri idi Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun genç yaşlı demiyor ecel gelince alıp götürüyor:(
    kal sağlıcakla

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item