FIRINLANMIŞ AYVA TATLISI

TARİF 215 GÖNDEREN  AYNUR (PAPATYA ŞEF) Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ...

A+ A-
TARİF 215

GÖNDEREN AYNUR (PAPATYA ŞEF)

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN




AYVA TATLISI (FIRINLANMIŞ)


ayva_tatlisi_2
 MALZEMELERİ:
Kişi sayısı kadar ayva,
her ayva için 2 fincan şeker,
1 avuç hibiskus, (renk için)
Üzeri için:
Kaymak (ben kullanmadım çünki evde yoktu) ve yeşil fıstık.

ayva_tatlisi_3
YAPILIŞI:
Ayvaların kabukları soyulur ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri alınır ama çöpe atılmaz
Düz bir tencereye göbeği boşaltılmış ayvalar dizilip çekirdekler de aralarına serpilir yada bir parça temiz tüle sarılıp bağlandıktan sonra bir kenarına koyulur
Aynı şekilde hibiskuslar da temiz bir tül parçasına sarılıp bağlandıktan sonra arasına koyulur (tüm bunları renginin kırmızılığı için yapıyoruz)
Sonra ayvaların göbeklerine 3 er yemek kaşığı şeker dökülüp 1 su bardağı kadar su ilave edilerekkaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra kısık ateşte lokum gibi oluncaya kadar pişirilir sonra da borcama dizilir 200 derece ısıtılmış fırında 5 dakika tutulup çıktıktan sonra soğutulup kaymakla ve fıstıkla servis edilir
Arzu etmezseniz fırınlamayabilirsiniz bence fırında daha güzel oluyor.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 2193594243708561719

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • DAVET MASALARIM /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MENÜDE NE Mİ VAR* *Hazır ...
    21 saat önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item