GLAZÜRLÜ KAKAOLU YAŞ PASTA

TARİF 33 GÖNDEREN  FATMA GLAZÜRLÜ KAKAOLU YAŞ PASTA Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşek...

A+ A-

TARİF 33
GÖNDEREN FATMA
GLAZÜRLÜ KAKAOLU YAŞ PASTA

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen  UĞRAYIN




GEREKLİ OLANLAR:
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım çay bardağı kaynar su
1 paket kabartmatozu
1paket vanilya
KREMASI:
Ben hazır pasta kreması kullandım ama kremayı yapmak isteyenler için
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
100gr margarin
1su bardağı  şeker
vanilya

KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Tencereye süt, şeker ,nişasta un ve kakaoyu koyup karıştırarak pişirelim kaynayınca ocağı kısıp iki üç dk daha kaynatalım krema çok koyu kıvamda olacak .ılıyınca yani el  yakmayacak ısıya gelince yağı ve vanilyayı koyup mikserle 10 .15 dk çırpalım yağ tamamen kremayla özleşmiş olacak

BÜSKÜVİLİ ARA KREMASI  İÇİN
1 pakt petibör büskivi
1 çaybardağı ceviz
50 gr margarin
1 türk kahve fincan süt
BİSKÜVİLİ ARA KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Robota bisküvileri erimiş margarini sütü ve cevizi koyup iyice ezilene kadar çekelim
yağlı kagıt  arasında pastamızın büyüklüğü kadar açıp arda kullanalım

GLAZÜR İÇİN:
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
GLAZÜRÜN HAZIRLANIŞI:
derin bir kapta pudra şekeri ve limon suyunu iyice çırpalım.
KROKAN İÇİN:
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı su
çok az gıda boyası
(ben kırmızı meyveli bitki çayı vardı onu kullandım demleyip 1 yemek kaşığı kullandım)
KROKANIN HAZIRLANIŞI:
Tavaya şeker ve suyu  ve boyayı koyup kaynatalım koyulaşıp rengidönüp kramelie olmaya başlayınca altını kapatıp bir kase dolusu buzun üzerine rastgele gezdirelim çok beklemeden buzun üzerinden  krokanları çıkartalım kırmamaya dikkat edelim. Değişik şekiller oluşuyor pastamızın üzerini süsleyelim.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta yumurtanın beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım
Başka bir kaba yumurtanın sarılarını,şekeri ve kaynar suyu katıp çırpalım
Unu ,nişastayı,kabartma tozu vanilyayı koyup tekrar çırpalım
Hamura yumurtanın beyazlarını da ilave edip tekrar çırpalım ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş 25cm lik kek kalıbına dökelim
90 .100 derecede fırnda pişirelim
Kek pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim(ben ip yardımıyla kestim)
Alt tabanı koyalım
Üzerine krema serelim ,onun üzerine bisküvili ara kemasını koyalım ,tekrar krema serelim ve en üste keki kapatıp kalan kakaolu kremayı pastamızın her tarafına yayalım .En üstüne glazürü rastgele gezdirelim.
Hazırladığımız krokanlarla  pastamızı süsleyelim (ben fındıklı krokanlarda yaptım aynı teknikle sadece fındık koydum farklı olarak) afiyet olsun:)
Bu tarifimi sevgili GÜLO ANNE MUTFAKTA bloğuna gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum arkadaşma

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 2561436689781095944

Yorum Gönder

  1. CANIM ETKİLİĞİNDE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.
    BENDE BİR TARİF GÖNDERDİM.
    ALIRSAN SEVİNİRİM:)
    ÖPÜYORUM.
    SEVGİLER...
    :)

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    etkinliğine blogumda 6 şubatta yayımladığım tahinli kek ile katılmak istiyorum.
    Kolaylıklar dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Gülo 'cum rulo kek tarifimi yayınladım alabilirsin. Bir haftadır bloguma bakmamıştım geç haberim oldu şimdi katıldım, kolay gelsin canım:)

    YanıtlaSil
  4. Bir tarif senı beklıyor..( Çilek Pudınglı Kek ) Bol katılımlı etkınlık olur umarım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canim etkinlik icin tarif hazirladim (iki renkli kek)...

    Alirmisin?


    Sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • TOKAT BATIĞI / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER 2.5 su bardağ...
    1 hafta önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item