KAYSERİ YAĞ MANTISI

TARİF 168 GÖNDEREN   ZEYMURAN CAFE Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sev...

TARİF 168
GÖNDEREN  ZEYMURAN CAFE

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN


KAYSERİ YAĞ MANTISI




BİR TABAK DAHA DIYECEGINIZ BIR LEZZET YAPIMI KOLAY YEMESİ KOLAY LOKMALIK MANTILAR
tarifimi porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahıpliği yapan sevgili http://guloannemutfakta.blogspot.com/ arkadaşıma gonderıyorum kolay gele
hamur için:
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
alabıldıgı kadar un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
ıc harcı:
yarım kilo kıyma
1 adet büyük kuru soğan
karabıber
pul biber
üzerine:
yogurt
sarımsak(olsa da olur olmasa da)
üzerine :
tereyag
sıvı yag
domates salçası
iç harcının hazırlanması:
sogan ınceceık dogranarak kıymaya eklenır baharatlar ve tuz ılave edılır yogrulur
salca sos:
tavaya tereyagı ve sıvı yag eklenır ısınıncadomates salcası eklenır kavrulur 2 çorba kaşığı kadar su eklenıp bır taşım kaynatılıp ocaktan alınır
hamur için;(once hamur hazırlanır)
elı hafif yakacak kadar kaynamış suyun içerisine maya şeker eklenır erıtılır
süt aynı şekılde ısıtılır
unun ortası açılır tuz eklenır süt ilave edılıp karıştırılır yavaş yavaş mayalı su eklenıp ele yapışmayan yumuşak bır hamur elde edılır
üzeri streç folyo ile kapatılarak hamur ıkı katı oluncaya kadar bekletılır
hamur ıkiye bolunur ıkı beze yapılır unlu zemınde ıkı mılım kalınlıgında açılır yanı kalınlıgı pogaca hamuru kadar ya da bıraz daha ınce (cok ınce olursa tul gıbı olur kıymalı harcı koyunca yapışır ya da yırtılır duzgun katlanmaz cok kalın olursa lezzeti tam olmaz)
once dıkıne sonra enıne kesılır kareler olusturulur
bu karelerın her bırının ortasına kıymalı harçtan konulur
kenardan başlayarak hamurun ucu ıce dogru katlanır dıger ucu dıger ucu derken agzı buzuşturulerek kapatılır
ıyıce ısının bol kızgın yagında hamurlar agız kısımları yukarda kalacak sekılde kızartılır arada tavaya sallayın kı ı coşup kızarsınlar
üzerine ıster sarımsaklı yogurt sosu ıster sarımsaksız yogurt sosu gezdırılır
onun uzerıne salcalı tereyaglı sos eklenıp sıcak sıcak servıs edılır
yıyenler boylece mutlu edılır

bır daha bır daha istenır BİTTİ :)
afiyet olsun




Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 4459247840553198728

Yorum Gönder

  1. Merhaba canım,
    Dün yayınladığım Dost masamda ki salataları ve içli köfte böreğini etkinliğin için alabilirsin.Bol paylaşımlar diliyorum.
    Ayrıca mantı nefiss olmuş,arkadaşımın ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER1adet baget ekmeği4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabib...
    1 hafta önce
  • 3 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item