KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

TARİF 43 GÖNDEREN  GÜLÜNMUTFAĞI KREM ŞANTİLİ POĞAÇA  Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teş...

TARİF 43
GÖNDEREN GÜLÜNMUTFAĞI
KREM ŞANTİLİ POĞAÇA


 Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen UĞRAYIN


EV SAHİPLİĞİYAPTIĞI PORSELEN DEMLİK ÇAYSAATİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN CANIM 

MALZEMELER
1 Poşet krem şanti  (toz olarak kullanılacak)  
250 gram besel margarin oda sıcaklığında( veya margarin )
1 paket kuru maya
1 bardak ılık süt 
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerlerine sürmek için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu 
1tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un + 1yemek kaşığı dolu dolu un  
YAPILIŞI
Bir kap içerisine ılık süt ve kuru mayayı koyup elimiz ile iyice yedirip üzerini kapatıp 10-15 dk kadar bekletiyoruz.
Yoğurma kabımıza  hamur malzemelerini ve hazırladığımız mayayı  koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerine strech film ile  sarıp 45 dk kadar  mayalanmasını bekliyoruz..
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 5 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz ve ortasına peynir koyup poğaça şekli veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika ( üzeri kızarana kadar) pişiriyoruz.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 315671215657380476

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    1 gün önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    2 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item