MEVSİM MEYVELİ PASTA

TARİF 128 GÖNDEREN  MUTFAĞIMDAN TAŞANLAR (DÖNMEZ ÇAĞLAR) Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok t...

A+ A-
TARİF 128
GÖNDEREN MUTFAĞIMDAN TAŞANLAR (DÖNMEZ ÇAĞLAR)


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN





porselen demlik çay saati etkinliğine eşimin doğumgünü pastası ile katılmak istedim çünkü böyle anlamlı ve güzel bir günün tarifi varkn sıradan bir tarif kullanmak istemedim.


 MEVSİM MEYVELİ PASTA

MALZEMELER:
keki için,
3 yumurta(birinin sarısını kreması ayırdım)
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 kase yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
un

KREMASI İÇİN
750 mg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet KREM ŞANTİ
1 su bardağı soğuk süt
SÜSLEMEK İÇİN 
mevsimin meyvelerinden yararlandım
muz kivi
portakal
ve 
damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
öyle herkesin bildiği gibi şeker ve yumurtayı köpürene kadar  değilde biraz çırptıktan sonra yoğurdu, margarini  ekleyip daha sonra portakal suyu ve rendesini, hindistan cevizini güzelce karıştırdıktan sonra, 3-4 yemek kaşığı kadar unun içine kabartma tozunu, venilini ve kakaoyu kattıktan sonra hepsini birlikte karışımın içine eleyelim .yeteri kadar un katıp kek hamurumuzu kelepçeli kalıba dökelim ve 200 derecelik fırında pişirelim.
kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri soğuk sütün içinde iyice çırpalım topaklanmaması için ve ocakta pişirelim .göz göz olmak diye bir tabir vardır mutfakta işte o kıvama gelince ocaktan alalım. pişirdiimiz kremamızı yüzünü kurutmadan karıştırarak soğutalım.
kekimiz pişip soğuduktan sonra üç kat olacak şekilde keselim ve aralarına soğuttuğumuz kremayı paylaştırarak sürelim.. bir su bardağı soğuk süte 1 poşet krem şantiyi döküp mikserle köpürtelim..pastanın üstünü köpürttüğümüz şanti ile kaplayalım .mevsim meyveleriyle ve çikolata parçaları ile süsleyelim br gece dolapta bekledikten sonra pastamız servis hazır.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 1175630763676887553

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • [image: Değişik tarifler hepsi denenmiş nefis lezzetler] MALZEMELER 1 çorba kşğ irmik yada 5 dilim bayat ekmek içi 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak Karab...
    5 gün önce
  • [image: Guloanne]
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item