PATATESLİ GÜNEŞ BÖREK

TARİF 29 GÖNDEREN HÜNERLİ ELLER PATATESLİ GÜNEŞ BÖREK Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teş...

A+ A-
TARİF 29
GÖNDEREN HÜNERLİ ELLER
PATATESLİ GÜNEŞ BÖREK


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen  UĞRAYIN









Bu tarifimi porselen demlik etkinligine ev sahibeligi yapan arkadaşıma gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum.http://www.guloannemutfakta.blogspot.com/

PATATESLİ GÜNEŞ POĞACA

MALZEMELER:

2 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı zeytinyağı

2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)

1 tatlı kaşığı instant maya

2 yemek kaşığı şeker

2 silme tatlı kaşığı tuz

8 su bardağı un






Patatesli iç malzemesi




4 adet haşlanmış patates

100 gr. beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Karabiber, kimyon, kırmızı biber




Üzerine sürmek için




150 gr. eritilmiş tereyağı



YAPILIŞI:

Hamur malzemeleriyle yumaşacık bir hamur yoğurun.Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.Üzerine tereyağından sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayınUzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp çörekotu serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin. Hızlı pişerse içi hamur kalabilir.Nar gibi kızaran böreği fırından alın ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Patatesli için hazırlanmasıPatatesleri haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin patatese ekleyin.Maydanoz (dereotu da olabilir) doğrayın. İçine biraz karabiber ve kimyon ekleyin. Acı seviyorsanız kırmızı biber koyun ve karıştırın.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 3474460593945932521

Yorum Gönder

  1. hem görüntüsü güzel, eminim hem de lezzeti. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sitemde etkinliğiniz için bir tarifim var. Alırsanız sevinirim. Etkinliğe davetiniz için çok teşekkür ederim. Size etkinlik boyunca kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle... www.yersofrasi.org

    YanıtlaSil
  3. merhabalar.ben de tarifimi yayınladım.etkinliğinde başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item