PIRASALI -HAVUÇLU BÖREK

TARİF 134 GÖNDEREN  ZEYTİN TANESİ Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sev...

TARİF 134
GÖNDEREN ZEYTİN TANESİ


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna  UĞRAYIN



PIRASALI-HAVUÇLU BÖREK

cimg4480.JPG
Tarifimi porselen demlik çay etkinliği  http://guloannemutfakta.blogspot.com/ gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum…
MALZEMELER
  • 3 Adet yufta
  •  1/2 kg. pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Sos için
  • 2 Adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Üzeri için çörek otu
YAPILIŞI
Pırasaları yıkayıp ince ince kıyın. Havuçların da kabuklarını soyup rendeleyin.  Sıvıyağı bir tavaya katıp, pırasa ve havuçları kavurun.
Diğer tarafta yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı iyice karıştırıp sosu hazır edin.  Yufkaları Önce dörde, sonra her bir parçayı tekrar ikiye bölerek hazırlamış olduğunuz sostan bir yemek kaşığı miktarda soslayıp, yufkayı yanlamasına ikiye katlayın. Bir yemek kaşığı (yığma) yufkanın geniş tarafına koyarak sigara böreği şeklinde katlayın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak yağlı fırın tepsisine veya yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine sıralayıp üzerine kalan iç harcı sürün. Çörek otu serpip, orta hararetli fırında pişirin. Çok leziz bir börek oluyor. Tavsiye ediyorum.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 4567146887542111272

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item