SARIMSAKLI KÖFTE ( FELLAH KÖFTESİ)

TARİF 151 GÖNDEREN NANE MAYDANOZ SOFRASI Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ...



TARİF 151

GÖNDEREN NANE MAYDANOZ SOFRASI




Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN










SARIMSAKLI KÖFTE (FELLAH KÖFTESİ)





Benim bildiğim Adana yöresinde yapılan harika bir lezzet. İster sarımsaklı yoğurt eşliğinde ister o bol sarımsaklı sosuyla yiyebileceğiniz,çay saatlerinin de vazgeçilmez tadı. Ben çok severim,her fırsatta da yaparım. Gerekli malzeme;


yarım kilo ince bulgur(düğü)


2 yemek kaşığı biber salçası


1 yemek kaşığı domates salçası


3 tatlı kaşığı kimyon


2 tatlı kaşığı pulbiberi


1tatlı kaşığı kuru nane


3 yemek kaşığı irmik


tuz ve yoğururken ekleyeceğiniz için un (yaklaşık 4-5 kaşık)






Sıcak suda ince bulguru şişirin ve salçaları baharatları özellikle irmiği ekleyip bir güzel yoğurun. Soğuk su ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan,özlü hale getirin fellah köftemizi. Minik minik yuvarlayın ve küçük parmağınızla ortasına bastırın.Yuvarlama işlemi biraz sıkıcı ama 3 tane yuvarlıyabilirseniz elinizde işiniz biraz daha kolaylaşabilir. Geniş bir tepsiye yuvarladığınız fellah köftelerini koyun. Sosu için gerekli malzeme;


2 yemek kaşığı tereyağı


1 yemek kaşığı sıvıyağ


4-5 adet rendelenmiş domates


1 yemek kaşığı biber salçası


7-8 adet sarımsak rendelenmiş


Küçük tencerede kaynatırken sosunu, fellah köftelerimizi de geniş bir tencerede kaynayan suda haşlayın.8-10 dk.kadar. Tabi bu suya bir kaç limon tuzu koyun dağılmasın diye,birkaç damla sıvıyağ ekleyin yapışmasın diye.....ve sonuç muhteşem..... Afiyetle kalın tüm ziyaretçilerim ve mutlaka deneyin...










Ayrıca bu tarifimi sevgili arkadaşlarım Güloanne veTombultariflere gönderiyorum.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 1194906469283260349

Yorum Gönder

  1. http://mutfakincisi.blogspot.com/2012/02/portakall-irmik-helvas.html

    Bu tarifimi alabilirsiniz başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. TAVUKLU KREP

    Krep için malzemeler

    2 yumurta

    1 paket kabartma tozu

    biraz tuz

    3 su bardağı süt

    aldığı kadar un (hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha akışkan olacak)



    İç harcı

    2 adet kemiksiz göğüs

    kırmızı ve yeşil biber

    biraz körü, biraz kırmızı ve kara biber

    tuz, biraz sıvıyağ



    Üzerine rendelemek üzere kaşar peyniri.



    Öncelikle krep malzemelerimizle kreplerimizi hazırlıyoruz. Bir taraftan da tavuğumuzu kuşbaşından biraz daha küçük doğruyoruz..Tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İçine biraz sıvı yağ ile birlikte biberleri atıyoruz hepsini birazcık soteliyoruz. En son olarak baharatları ve tuzu ekliyoruz.















    Bir kenara soğumaya bırakıyoruz.

    Soğuyan iç malzemesi ve krepleri artık kavuşturabiliriiiiiz.

    Kreplerin ortasına iç malzemesini koyarak, zarf gibikapatıp fırın kabımıza katlama yeri aşağıya gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Krep ve iç malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. En son üzerine bo kaşar rendeleyerek fırına veriyoruz.

    Kaşarlar eriyince ya da (arzunuza göre) kehribar gibikızarıncaya dek fırında tutuyoruz.Sıcakken servisyapıyoruz.

    Afiyet olsun.Benim en sevdiğimlezzetlerden bir tanesidir. İç malzemesi olarak sosis, kıymalı harç da kullanılabilir. Onlarda lezzet olarak çok yakışıyor.

    Gülten abla buda benden. Davetin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşın ellerine sağlık diyorum :) benimde tarifim var alırsanız sevinirim
    AŞK PASTASI
    kolay gelsin sevgiler:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item