PATATES PÜRELİ POĞAÇA

TARİF 140 GÖNDEREN  İNCİ İLE DÜNDEN BUGÜNE Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyor...

TARİF 140
GÖNDEREN İNCİ İLE DÜNDEN BUGÜNE


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna  UĞRAYIN



PATATES PÜRELİ POĞAÇA


Tüm değerli misafirlerime sevgiler selamlar.Blogumu  yeni açtığım yıllardayeşim'ciğimin sayfasında  patates püreli poğaçayı  gördüm ve denedim , hanede üç kişi beğenerek yiyoruz :))değişik lezzetleri  hazırlamayı seviyorsanız ve yeni tatlara açıksanız ,o zaman püreli poğaçayı denemelisiniz :)) Bu tarifimi 72.porselen çay etkinliğini düzenleyen  Güloanne'ye gönderiyorum.
nazik davetine teşekkür eder kolaylıklar dilerim...

Malzemeler:
2 tane yumurta(1 sarısı üzeri için)
1 poşet patates püresi(toz halinde kullanılacak)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 paket instant maya
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin:
peynir+maydanoz karışımı

Hazırlanması:
Yaklaşık iki su bardağı kadar un ile kuru malzemeleri kendi arasında harmanlayın.Unun ortasını havuz gibi açın  bir tam yumurta ve akını,süt, sıvıyağ'ı ilave edin .Öncelikle sıvı malzemeleri kendi arasında karıştırın,kenardaki unu yavaş yavaş alarak hamur haline getirin ,gerekirse un ilave edin.
Hamur çabuk toparlanacaktır,kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur olmalı.Üzerini kapatarak mayalanmaya  bırakın.Mayası geldikten sonra  istediğiniz şekilde  hazırlayın .Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.
Afiyet Olsun...



Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 5542265238481241366

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    7 saat önce
  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    2 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item