ETLİ KURU DOLMA

TARİF 232 GÖMDEREN CHEFİKA İLE ÇAY SAATİ Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoru...

A+ A-
TARİF 232
GÖMDEREN CHEFİKA İLE ÇAY SAATİ


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

Etli Kuru Dolma



Evettt;sevgili  Dilek ve Meltem ne zamandır beklediğiniz tarifi yüklüyorum artık bugün...Artık Murat'a ve Tufan'a bol bol yaparsınız diye düşünüyorum.Arayıp kontrol edeceğim sizi ona göre:)))

Benim sadece yemek menülerimde değil.çay saati menülerimde de vazgeçemediğim bir lezzettir kuru dolma.Özellikle kalabalık misafir guruplarımda genellikle masamın en nadide köşesine yerleştiriveririm bu dolmalarımı.

Bu tarifimi de 72.Hafta Porselen Demlik Çay Keyfi Etkinliğine yolluyorum....

Malzemelerimiz:

20 tane kadar kuru patlıcan
20 tane kadar kuru biber
500 gr satır arası kuzu eti
1,5 su bardağı pirinç
2-3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet büyük rende soğan
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ

Dolmamızın altına dizmek için kuzu kemikleri...


Öncelikle kuru patlıcan ve biberlerimizi sıcak suyun içine atıp 2-3 dk.yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Daha sonra suyunu süzüp soğuması için bir kenara alıyoruz.

Dolmamızın içini hazırlamak için bütün malzemelerimizi karıştırma kabımıza alıp iyice yoğuruyoruz.Satır arası eti kasabınıza hazırlatabilirisiniz.Ancak normal kıyma ile yapmak isterseniz;kıymayı mümkün olabildiğince yağlı ve tek olarak çektirmeniz dolmalarınızın lezzeti açısından faydalı olacaktır.

Hazırladığımız dolma harcımızı kuru malzemelerimizin içine yarıya kadar olacak şekilde doldurup ,yassıltarak alta patlıcanları üste biberleri olacak şekilde diziyoruz.Üzerine tabak kapatıp 2 bardak su ilave edip kısık ateşte30 dk.kadar pişiriyoruz.Arada  suyunu mutlaka kontrol edin,az gelirse veya pişirmeye yetmeyeceğini düşünürseniz.1 çay bardağı kadar sıcak su üzerine ilave edebilirisiniz....
 

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 2937653798835840602

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • BEYAZ LAHANALI PATATES SALATASI/Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler] ...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item