VİŞNELİ AYVA TATLISI

TARİF 26 GÖNDEREN   U.AYDIN VİŞNELİ  AYVA TATLISI Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekk...

A+ A-

TARİF 26
GÖNDEREN  U.AYDIN
VİŞNELİ  AYVA TATLISI


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen  UĞRAYIN







  















malzemeler: 
3buyuk boy ayva1 su bardagi toz seker
2-3 ad kabuk tarcin
4-5ad karanfil
kucuk bir taze zencefil(genber)
ayvalarin butun cekirdekleri
2su bardagi konserve ya da dipfreez visne
1su bardagi visne suyu
uzeri icin krem santi
yapilisi:
ayvalari yikayin,soyun ve ortadan ikiye kesip oyucu bicakla ortalarindaki sert ve cekirdekli yeri cikartin.
daha sonra derin ve yayvan tencereye tek tek dizin uzerlerine sekeri serpistirin.visneleri dokun,suyunu da ekleyin ,baharatlari ve cekirdekleri de atip orta ateste agzi kapali bir sekilde kaynamaya birakin.
kaynayan ve renkleri degisen ayvalari ters duz ederek serbeti de uzerlerine doke doke kaynamaya devam ettirin.
ayvalar yumusayinca tencerenin agzini acip hizli ateste suyunu cekip ballanincaya kadar devamli serbeti ayvalarin uzerine dokerek devam edin.boylece ayvalar parlak ve balli olacak.serbeti iyice cekince atesten alin ve ilimaya birakin.servis yapacaginiz tabaga alin ve ortasini krem santi veyavisneleriyle doldurup soguk servis yapin.afiyet olsun.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 8875032018325691730

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • İlk önce çift fonksiyonlu derin dondurucunun ne demek olduğu ile başlayalım, zira ilk duyduğumda ne...
    4 saat önce
  • [image: Guloanne]
    3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item