VİŞNELİ ÇİKOLATALI KEK

 TARİF 148 GÖNDEREN  SEVDALI TATLAR ( SEVİL-DENİZ FENERİ) Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok t...

A+ A-
 TARİF 148
GÖNDEREN SEVDALI TATLAR ( SEVİL-DENİZ FENERİ)

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

Vişneli Çikolatalı Kek

Mutfağımdaki fırınım dile gelse artık bıktım kek pişirmekden der..
Çok sık pişiyor kek bizim evde..
Kurabiye gibi el oyalamadığı için de tercihim acıkcası.
Validem e çaya misafir mi gelecek pişsin kek , işyerim de iş arkadaşımın doğum günümü pişsin kek , bir yere ziyarete mi gidilecek eli boş gidilmez pişsin kek...zavallık fırın bıkdı..artık değişik şeyler pişirmek için kazan kaldırır ise şaşırmıyacağım !
Sık sık pişdiği halde her pişen kek den de parça kalmıyor.
O derece de seviliyor hanemiz de.
Bu tarifi Burçin de gördüğümden beri aklımı çeliyordu.
Çikolata-Vişne uyumu beni her zaman etkilemişdir.
Reçete üzerin de fazla değişiklik yapmadım.
Yuvarlak kek kalıbında pişirdim..


VİŞNELİ ÇİKOLATALI KEK

50 gram tereyağı
½ su bardağı sıvıyağ
200 gram bitter çikolata
2 tatlı kaşığı granül kahve
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne
(Eğer dondurulmuş vişne kullanacaksanız kullanmadan 15 dakika önce dondurucudan çıkarılmış olmalı )

Tereyağı, çikolata, sıvı yağ ve kahveyi benmari usulü eritiyoruz.
Diğer tarafta un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve kakaoyu birlikte eliyoruz.
 Yumurta ve şekeri 30 saniye süre ile çırpıyoruz.
Benmari usulü erittiğimiz çikolatalı karışımı, yumurtalı karışıma ekleyerek yaklaşık 30 saniye daha çırpıyoruz.
Elediğimiz kuru malzemeleri ilave ediyoruz ve kısa bir süre mikser ile karıştırıyoruz.
Karışımı kek kalıbının  yarısı dolacak şekilde paylaştırıyoruz.
Vişne tanesini kek hamurlarının içine bastırarak yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da 30-35 dakika pişiriyoruz.
Bu süre sonunda kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ediyoruz her fırın aynı pişirme özelliklerine sahip değil netice de .


Bu tarifimiz ;
Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 72.Hafta
Ev sahibemiz Gülo Anne mize gidiyor.
Bol katılımlı Etkınlıkler dileğimle..

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 3529912521030525356

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER6 adet ayıkla...
    20 saat önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item