YABAN MERSİNLİ MUFİN

TARİF 174 GÖNDEREN  SULEM MUTFAK Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevg...

A+ A-
TARİF 174
GÖNDEREN SULEM MUTFAK


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna  UĞRAYIN




YABAN MERSINLI MUFFIN

Denedigim ev yapimi Yaban Mersinli Muffinlarin en guzeli.  Hamurunun bayagi yapiskan olmasindan dolayi Yaban Mersinler dibe cokmuyor ve muffinin her tarafina dagiliyor.  Uzerindeki tereyagi ve tarcin karisimi ise harika bir koku veriyor.  Bu karisim Almanya veya Avusturyada genelde elmali keklerin uzerinde kullanilanlarin aynisi.  Anlayacaginiz hem damak hem koku hislerinize ayni zamanda hitap ediyor.  Eger daha gosterisli muffinlar yapmak isterseniz, hamuru 2 kat yapip muffin kaplarini daha cok doldurabilirsiniz.  Ben normal yapmayi tercih ediyorum cunku cok kabardigi zaman uzerindeki karisim tepsiye tasdigindan temizlemesi zor oldugu gibi muffinlarin kalorisi de fazla oluyor.

1 1/2 su bardagi un
3/4 su bardagi seker
1/2 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 su bardagi sivi yag
1 yumurta
1/3 su bardagi sut
1 su bardagi taze Yaban Mersini

Uzeri icin:
1/2 su bardagi esmer seker
1/3 su bardagi un
1/4 su bardagi oda sicakliginda tereyagi (50 gr)
1 1/2 tatli kasigi tarcin

  • Firini 180 dereceye isitin
  • Muffin tepsinizi muffin kagiti ile kaplayarak hazirlayin
  • Ilk once uzeri icin kullanacaginiz ve muffinleriniza guzel tad verecek karisimi hazirlayin.  Tereyagini kup kup kesin.  Icerisine esmer seker, un, tarcini karistirip ufak taneli bir karisim elde edin ve uzerine kullanmak icin birakin.
  • Un, tuz ve kabartma tozunu karistirin
  • Yumurta, yag, sut,ve sekeri cirpin. 
  • Puf nokatasi un eklendiginde fazla karistirmamak onun icin mixer degil de tahta kasik ile un karisimini ekleyin.  Hamurunuz yapiskan olacak.
  • Yaban Mersinleri hamurunuza tahta kasik ile karistirin
  • Muffin kagitlarinizin 3/4 unu hamur ile doldurun
  • Uzerine daha evvel esmer seker ve tarcin ile hazirladiginiz karisimidan ekleyin.  Esmer seker karisiminin kagidinizi asmamasina dikkat edin cunki muffinlar kabardigi zaman muffin tepsisine tasmasinki temizlemesi kolay olsun.
  • 180 dereceye isitilmis firinda 20 - 25 dakika pisirin.  15 dakika sogudukdan sonra cikartip servis yapabilirsiniz.
12 muffin yapiyor

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 6711056281810590210

Yorum Gönder

  1. canım arkadaşım ziyaretin beni çok sevindirdi.
    sen tarifimi istersin ben göndermezmiyim.
    başımla beraber alabilirsin.
    muhabbetle kal.
    .........................
    kekler harika arkadaşıma başarılar

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Sevgili blogger ve değerli takipçilerim** organik sevdalılarına hitap eden harika bir siteden bahsetmek istiyorum; Organik alış veriş sitesi Ayışığı ...
    4 gün önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item