KEKLİ BAKLAVA

       KEK İÇİN MALZEMELER 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ile) 2 su bardağı dövülmüş ceviz 1 paket ka...

A+ A-

    


 

KEK İÇİN MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ile)
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un

BAKLAVA İÇİN MALZEMELER:
1 çay bardağı süt (normal boy çay bardağı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)
Yufkaları açmak için nişasta

ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 dilim limon
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağına yakın sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolu dolu tere yağ
YAPILIŞI

Hamur malzemelerini yoğurun yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan 24 adet beze yapın. Kek malzemeleri için yumurta ve şekeri mikser ile iyice karıştırın. Ceviz,kabartma tozu,karbonat ve unu ekleyerek kekin hamurunu hazırlayın. 6 adet bezeyi nişasta serperek tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız bezeleri Üst üste koyun ve nişasta serperek büyük boy yuvarlak tepsi boyunda tekrar açın. Diğer bezeleri de bu şekilde tamamlayın.Toplamda 4 adet yufkanız olacak. Tepsinin en altına 2 yufkayı yerleştirin.
Hazırladığınız kek hamurunu dökün. Diğer 2 yufkayı da üstüne kaplayın,baklavayı bıçak ile şekilli kesin. Tere yağı ocakta eritin,sıvı yağı ekleyin. Hafif ılındıktan sonra baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin. Fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti ocakta kaynatın soğuması için bir kenara alın. Şerbet soğuk tatlı ılık kıvamda iken şerbetiyle buluşturun.Baklavanız şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
AFİYET OLSUN
Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyorum

  
  •  

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 5669309409642430751

Yorum Gönder

  1. sevgili gulten ne zor bir tarifvallahi bravo.ben yapamam herhalde bunu.ellerine saglik hayatim.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. Oldukça zor ve lezzetli bir tarif,ellerine sağlık,iyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  3. Ellerıne saglık,meşakatli bir baklava olmuş ama tadıda ona göredir.Yıyenlere afıyet olsun.Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. nefis birşey oluyor bu. hele ki siz hamurunu da kendiniz hazırlamışsınız. iyice tadına doyulmaz olmuştur. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. bana biraz zor geldi diye hiç deneyemedim ama harika olmuş canım.olsada yesem dedim şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bu tarif Sarıyumurta dan kendimce uyarladığım tarif
    link verseydiniz memnun olurdum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Maşallah canım. Döktürmüşsün yine. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. AAAA çok değişik hem de bir o kadar zor tarif
    Ellerine sağlık arkadaşım
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  10. tamda tatlı krizim tutmuşkenn:)
    olsa ne hoş olurdu şimdi..
    ellerinize sağlık..
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar göründüğü kadar zor değil braz hamur açabiliyorsanız bunu mutlaka yaparsınız.
    Ama şiddetle tavsiye ederim gerçekten harika bir lezzet hadi kolları sıvayın denemeye değer

    YanıtlaSil
  12. sevgili cafe portakal bu tarif sizden alınmış değil . Bunu ben defalarca hep yapıyorum galiba ölçüler aynı bu nedenle yalnış anlaşıldım.Blogcu arkadaşlardan aldığım tariflere mutlaka l,nk vererek yayınlarım ve emeğe saygı adına hep özen göstermişimdir

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler güloanne güzel tarifin için ellerine sağlık,,şimdi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/kekli-baklava.html yayında...gene beklerim,selamlar :)

    YanıtlaSil
  14. Denemeyi çok istediğim bir tarif. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Bol emekli ve lezzetli bir tatli super

    YanıtlaSil
  16. biraz oyalayıcı ama benim gibi tatli sevenlere yeterki can istesin:))
    bayıldım ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item