3 Mart 2012 Cumartesi

FUNİYKİ (KÜLLAH TATLISI)



TARİF 238

GÖNDEREN YEMEĞE DAİR HERŞEY




Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

Funiyki (Külah Tatlısı)




Bu tarifimi "72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili guloannemutfakta ya gönderiyorum.

Malzemeler


3 yumurta


1.5 kahve fincanı şeker


1 yemek kaşığı tereyağ


1.5 kahve fincanı süt


1 paket vanilya


aldığı kadar un


pudra şekeri






Kreması İçin


1 litre süt


1 su bardağı şeker


1 su bardağı un


1 paket krem şanti

Yapılışı


Öncelikle hamurdan bu şekilde külahlar elde etmek için özel külahlara ihtiyacımız var.





Eğer benim gibi metal külah malzemeniz yoksa A4 kağıtlarından külah yapıp üzerlerini folyo ile kaplayabilirsiniz.


Malzemelerin hepsini derin bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.






Daha sonra yağladığımız külahlara arada boşluk bırakmadan en alttan sarıyor ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.





Pişen külahlarımızın soğuduktan sonra külahlardan yavaşça çevirerek çıkartıyoruz.


Külahlardan sonra kremayı pişirmeye geçiyoruz. Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp ocakta pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Bu sırada 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle hazırlıyoruz. Ve krem şantiyi ılıyan kremaya ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz. Hazır olan kremayı sıkma torbasına doldurup külahların içine boşaltıyoruz. Üzerlerine pudra şekeri döküp servis yapıyoruz...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sevgili Dostlarım,Arkadaşlarım ve Misafirlerim
Yaptığınız her yorum paylaştığınız her fikir benim için
çok önemlidir.
blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:
"ADSIZ" bölümünü isaretledikten sonra yorumunuzu yazin.altınada adınızı yazmayı unutmayın.

Teşekkür ederim