ÜZÜMLÜ FINDIKLI RULO

TARİF 255 GÖNDEREN UĞUR BÖCEĞİ Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgileri...


TARİF 255

GÖNDEREN UĞUR BÖCEĞİ

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

Üzümlü ve Findikli Rulo

Hayirli aksamlar dilerim bütün ziyaretcilerime. Size güzel bir bes cayi tarifi yayinliyacagim. Bizim evde cok seviliyor. Bu tarifimi sevgili arkadasim guloannemutfakta ve sevgili arkadasim elifindefterinden Etkinligine yolluyorum. Her ikisine de kolay gelsin diyorum ve tarifime geciyorum.

Malzemeler:


1 yumurta

150 gr. oda isisinda margarin

150 gr. seker

1 p vanilya

bir cimdik tuz

500 ml. ilik süt

1 kg un

1. Ic Malzemesi:

50 gr. yumusak tereyag /margarin (yumusak)

150 gr. üzüm

50 gr. seker

2 tk. tarcin

2. Ic Malzemesi:

50 gr. tereyag/margarin (yumusak)

100 gr. badem ezmesi (sart degil arzuya göre)

125 gr. cekilmis findik

1 p vanilya

Öncelikle bir kaba mayayi, sekeri , margarini , yumurtayi ve vanilyayi koyalim ve sütü ilave edeilim. Elimizle iyice karistiralim. Sonra tuzu ve unu yavas yavas ekleyelim ve elimizle yuralim. Tam bir kilo un yeterli geliyor kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyorsunuz. Simdi üstünü kapatin ve mayalansin.

Mayalandiktan sonra hamuru tezgahin üstüne alip ikiye kesiyoruz. Her bir hamuru 1 cm kalinligi kadar aciyoruz.

Üzümlü ic:

Acdiktan sonra üstüne yagi sürüyoruz. Seker ile tarcini karistirdiktan sonra yagin üstüne serpiyoruz her tarafi kapliyacak sekilde. Simdi üzümleri serpiyoruz ve rulo yapiyoruz. Ruloyu elde ettikten sonra iki parmak kalinliginda kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.

Findikli ic:

Actigmiz hamura yag sürüyoruz, findigi üstüne serpiyoruz, vanilyayi findiklarin üstüne döküyoruz. Arzuya göre elimizle badem ezmesini esit sekilde her tarafina parcaliyoruz. Rulo yapiyoruz ve yine iki parmak kalinliginda kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.

Önceden isitilmis firinda 200 derecede 20 - 25 dk. pisirin.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 3845603914471701264

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item