YER ELMASI MÜCVERİ

MALZEMELER Bir çay bar.haşlanmış pirinç 1 adet orta boy soğan 2 çorba kşğ tepeleme un 3 adet yumurta 1 çay kşğ rendelenmiş müs...

A+ A-




MALZEMELER

Bir çay bar.haşlanmış pirinç
1 adet orta boy soğan
2 çorba kşğ tepeleme un
3 adet yumurta
1 çay kşğ rendelenmiş müskat
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz-karabiber
yarım kilo yer elması 

Kızartmak için
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Haşlanmış pirinçlerin üzerine, kabukları soyulmuş temizlenmiş ve rendelenmiş yer elması, müskat,  (hindistan cevizi)rendesi kuru soğan,un,yumurta,karabiber,tuz, ve dereotu ilave edip karıştırın.Kabak mücverinden daha katı hamur elde edin.Bir tavada sıvı yağı kızdırın.Yer elmalı harçtan dolu dolu bir çorba kşğ ile parçalar alarak yağda üzerilerine bastırmadan arkalı önlü kızartın.Arzunuza göre sade yada yoğurtla servis yapın .
AFİYET OLSUN 


Daha Fazla Lezzet

NEW 7058868718127011846

Yorum Gönder

  1. ben hiç duymamıştım cnaım.değişik bir tarifmiş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık gülten hanım denenmemiş tarifler hep sizden siz deneyin bizde sizden alalım tarifleri

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık yer elmasıyla aram olmasada nefis gözüküyor:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. ablacigim yerelmasi mucver tarifin degisik olmus senin yaraticiligin ve becerin sayesinde daha ogrenecegimiz cok seyler var selamlar lale

    YanıtlaSil
  6. Canım şükür bloga girebildim. Sağ tarafı tıklamak lazımmış:))

    Ellerine sağlık nefis bir tarif vermişsin afiyet şeker olsun canım....

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item