ETLİ PATLICANLI PİLAV

MALZEMELER 5  adet patlıcan 2 adet patates 3 su bardağı pirinç 1/2 kilo kuşbaşı 2 su bardağı sıcak et su 2 su bardağı sıcak su 2 yemek ...

A+ A-

MALZEMELER
5  adet patlıcan
2 adet patates
3 su bardağı pirinç
1/2 kilo kuşbaşı
2 su bardağı sıcak et su
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI


Kuş başı etler önce kavrulur sonra yumuşayıncaya kadar pişirilip bir kenarda bekletin.Pirinçler sıcak tuzlu suda , yarım saat bekletin .Pilav tenceresine sıvı yağ, tereyağı konur eriyince,  pirinçler iyice yıkayıp süzün ve ağır ateşte 10 dakika kavurun. Tuz ve 2 su bardağı sıcak su 2 su bardağı et suyu ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte sonra ateş iyice kısılarak ağır ateşte pişmeye bırakın .Pişen pilavın üzerini temiz bir bez kapatarak demlendirilir. Patlıcanın 3 tanesi alacalı yol yol  soyun yarım santim genişliğinde uzunlamasına dilimleyin,diğer 2 adet patlıcan kuşbaşı doğrayıp, tuzlu suda 15 dakika bekletin .Patatesleri de aynı şekilde doğrayın. İlk önce patatesleri ve  
patlıcanlar sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağları alınmasını sağlayın.Kek kalıbı yağlayıp ve uzun kızaran patlıcanları yerleştirin. Pilavın yarısı patlıcanların üzerine dökün,kuşbaşı kızarttığımız patates, patlıcan ve tavuk etleri pilavın üzerine yayın, kalan pilavda kalıba yerleştirin .kalıp ters çevrilir.dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır. 

AFİYET OLSUN  

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 7596894444829182526

Yorum Gönder

  1. patlıcanlı tarifleri çok severim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kusursuz görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tarif çok güzel, ve oldukça lezzetli. ilk lokmada damakta bıraktığı rayiha müthiş. Sizi en derin saygılarımla kutlarım.

    Ancak, kanımca çok özensiz ve imla kuralları hiçe sayılarak özensiz bir şekilde yazılmış olması tarifinizi zor anlaşılır yapıyor. Tariflerinizi biraz özenerek Türkçe yazmanızı rica etsem acaba tarafınızdan kabalık olarak telakki edilir mi diye korkuyorum. Bloga yazmadan önce yakınlarınızdan da yardım alabileceğinize eminim. Haddim olmayarak yazdığınız tarifi biraz düzelterek hoşgörünüze sığınarak size gönderiyorum. Saygılar.

    YAPILIŞI
    Kuşbaşı etler önce kavrulur sonra yumuşayıncaya kadar pişirip bir kenarda bekletin. Pirinçleri sıcak tuzlu suda ıslatıp, yarım saat bekletin. Pilav tenceresine sıvı yağ, tereyağ konur ve erimeye bırakılır. Yarım saat sıcak suda bekleyen pirinçler iyice yıkanıp tencereye konur. Pirinçler ağır ateşte 10 dakika kavrulur. Tuz ve 2 su bardağı sıcak su 2 su bardağı et suyu ilave edilerek 2 dakika hızlı ateşte pişirilir. Piştikten sonra, ateşi iyice kısıp ağır ateşte pişmeye bırakın. Pişen pilav demlendirilir. Patlıcanın 3 tanesi alacalı soyululup yarım santim genişliğinde uzunlamasına dilimlenir, Diğer 2 adet patlıcanı kuşbaşı doğrayıp, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Patateslerde kuşbaşı doğranır. Patlıcanlar ve patatesler sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerinde fazla yağları alınır, Kek kalıba boyuna kesip kızartılan patlıcanlar yerleştirilir, Pilavın yarısı patlıcanların üzerine dökülür. Kuşbaşı kızarttığımız patates, patlıcan ve tavuk etleri pilavın üzerine dizilir. Kalan pilavda kalıba eklenir. Kalıp ters çevrilir. Dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.

    YanıtlaSil
  4. ÇOK HAKLISIN KARDEŞ. TARİFLER GÜZEL. O KADAR KUSUR KADI KIZINDA DA OLUR. GÖRMEYİVER GARİ.

    YanıtlaSil
  5. Aynen. Ben de güzel Türkçemizi yazı dilinde imla ve ifadeye çok dikkatli kullanmamız gerektiğine inananlardanım. Yoksa blogger popularitesini arttırmak için yazışma dilini konuşma diliyle yazıyor olabilir. Yoksa Türkçe yazı dilini bilmiyor olabilir.
    Beğenmeyen okumasın kardeş.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item