YEMEK YAPMANIN UFAK Ama ÖNEMLİ PÜF NOKTALARI

1 Domates sosunu pişirirken içerisine bir tutam şeker atarsanız asidini dengeler ve çabuk ekşimesini önlersiniz.   2 Çiğ yumurta ...

A+ A-



1 Domates sosunu pişirirken içerisine bir tutam şeker atarsanız asidini dengeler ve çabuk ekşimesini önlersiniz.
 
2 Çiğ yumurta kullanılan makarna soslarında, sos sıcak makarnayla buluştuğunda yumurta pişeceğinden herhangi bir bakteriyal oluşum engellenmiş olur.



3 Yemek yaparken sebzelerin ve etlerin aynı şekilde kesilmiş olması hem görüntü, hem de pişme süresinde eşitlik sağlar.
   

,
Et pişirdikten sonra tavanın dibinde kalan et kalıntılarını biraz tereyağ ve sebzeler ile soteleyerek lezzetli bir sos elde edebilirsiniz.
 
  Mantıları haşlama aşamasında piştiklerini suyun yüzeyine çıkmalarından anlayabilirsiniz  

Balıkları fazla pişirmek içerisindeki omega 3 yağının yanmasına ve kötü kokmasına neden olur.
 

Yemeklerinizin daha lezzetli ve faydalı olması için pişirirken yemek suyu olarak sebze suyu, et veya tavuk suyu tercih edin.




Bulgur pilavına sebze yerine taze asma yaprağı ekleyerek hoş bir lezzet elde edebilirsiniz.
     


Çikolatayı eritirken içine su damlamamasına çok dikkat edin. Su, çikolatanın düşmanıdır.


avukları salamura yaparken, sıcak su etleri haşlayacağı için mutlaka soğuk su kullanın.
  
Eğer parmesan peyniriniz yoksa, eski kaşarla da omletinizi yapabilirsiniz. 



Omletinizi fırından çıkarıp bir süre 

soğuttuktan sonra servis ediniz. Yemek yaparken aldığınız malzemelerin mevsiminde olması yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.



ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

  • Izgaranın önceden ısıtılmış olması daha iyi sonuç verir. Aksi halde etler ızgaraya yapışır ve istenilen karamelizasyon sağlanamaz. Yüksek ısı çiğ etle buluştuğunda, ısının etin içine işlemesi daha kolay olur.
  • Etleri pişirmeden önce tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Etleri tavada çevirme zamanı, etler kenarlarından renk değiştirmeye başladığı ve tavanın eti bırakmaya başladığı zamandır.
  • Kırmızı et, tavuk ve balık pişirirken, etlerin soğuk değil oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Tavukları salamura yaparken, sıcak su etleri haşlayacağı için mutlaka soğuk su kullanın.
  • Etleri çevirirken maşa kullanın. Çatal-bıçak gibi sivri uçlu aletler, etin suyunu kaybetmesine neden olur.
  • Sirke, limon gibi asidik katkı maddeleri, uzun sürede etin özelliğini kaybettireceği için salamurada kullanılması uygun değildir.
  • Köfte ya da etleri pişirirken 1. parti bitmeden tavaya ekleme yapmayın. Ekleme yapmak tavanızın ve yağın soğumasına sebep olur.
  • Et yemeklerini servis etmeden önce mutlaka 10 dakika kadar dinlendirin.

 LEZZETLİ TATLAR İÇİN KÜÇÜK ÖNERİLER


  • Kekik, sarımsak ve kimyon etleri dezenfekte edici özelliktedir.
  • Domates soslarında havuç ve kereviz sapı kullanmak, sosun ihtiyacı olan şekeri karşılar.
  • Patatesleri haşlarken suyun içine tuz atmanız, patatesin diri kalmasını ve nişastasını kaybetmesini engeller.
  • Havucun kavrulma süresi, rengini soğana vermesiyle belirlenir.
  • Zeytinyağı ve tereyağı, taze oldukları için en sağlıklı yağlardır.
  • Hazırladığınız sosları kavanozlarda ya da buzdolabı poşetleriyle dondurucuda, üzerlerine tarihlerini yazarak saklayabilirsiniz.
  • Patates püresini blender’la yaparsanız, nişastanın sakızlanmasına sebep olursunuz. Püreyi biraz pütürlü bırakmak daha iyidir.
  • Yemek yaparken her aşamada yemeğin tadına bakın. Tuz ve baharat ilavesini sıcakken yapmak, yemeğinizi daha lezzetli kılacaktır.
  • Patates püresi yaparken içine koyacağınız süt ve kremayı pişirerek koymak daha lezzetli bir sonuca ulaşmanızı sağlar.

Mutfakta temizlikle ilgili pratik bilgiler

  • Sıvı deterjan kullanırken iyice köpürmesine ve süngerinize iyi nüfuz etmesine dikkat edin.
  • Tava sıcakken kalıntılarından ve yağından arınması için sıcak su dökmeniz sakıncalıdır. Soğuduktan sonra temizlenmelidir.
  • Yemek yaparken çıkan bulaşıkları aynı anda yıkayıp kaldırırsanız kendiniz için daha düzenli ve temiz bir çalışma ortamı yaratmış olursunuz.







Daha Fazla Lezzet

Pratik ve faydalı bilgiler 8982956349623476606

Yorum Gönder

  1. Çok güzel yararlı bilgiler. Bulgur pilavını asma yaprağıyla denemek de çok değişik bir fikir. MErak ettim lezzetini. Teşekkürler paylaştığınız için..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ZENCEFILLI PEYNIRLI KURABIYE /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Tarifler [image: Farklı tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER ...
    10 saat önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item