KIYMALI YUMURTALI MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE

MALZEMELER 250 gr kıyma 3 ½ su bardağı köftelik bulgur 1 kase küçük yeşil mercimek 3 adet kuru soğan 1 adet patates 1 demet marul ½ deme...

A+ A-

MALZEMELER

250 gr kıyma
3 ½ su bardağı köftelik bulgur
1 kase küçük yeşil mercimek
3 adet kuru soğan
1 adet patates
1 demet marul
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
3 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI

3 adet kuru soğan ve 1 patates soyulup doğrayıcıdan geçirilir. Yarım demet maydanoz, taze soğan ve bir tutam dereotu küçük küçük doğranıp harmanlanır. 1 kase yeşil mercimek tencereye konulur üzerine çıkacak kadar su dökülür. Soğan ve patatesler mercimeğe eklenip bir tutam tuz serpilerek birlikte pişirilir.

250 gr kuzu kıyma yağsız tavada suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine arzuya göre tuz serpilir. Dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salça pişen mercimeğe ilave edilir. Üzerine 3 buçuk su bardağı köftelik bulgur konulur. Suyunu biraz çekince kavrulmuş kıyma eklenir. Tencerenin kapanığını kapatılarak suyunu tamamen çekip şişene kadar dinlendirilip soğumaya bırakılır.
Tavada 3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır,Üzerine 4 yumurta kırılıp omlet gibi pişirilir. 3 çay kaşığı pul biber, 2’şer çay kaşığı nane, reyhan ve 1 çay kaşığı karabiberle soğuyan köfte harcı lezzetlendirilir. Pişen omlet eklenip harmanlanır. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu eklenip yoğrulur. Servis tabağının üzerine marul yaprakları serilir. Köfte harcından kopartılan parçalar elde sıkılıp tabağa yerleştirilir.
Mercimekli Çiğ Köfte servise hazırdır.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 7242898093985422523

Yorum Gönder

  1. merhabalar güloanne. Tarifleriniz harika, emeğinize sağlık. Bir yemek yarışmamız var katılmak istermisiniz.
    http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html adresindeki yarışmaya katılmanızı beklerim. ayrıca blogunuzun sitemizin yan menüsündeki bloglar listesinde yer alması için sitene ekle sayfamızdan kod oluşturmanız gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item