PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ

MALZEMELER Muhallebi için: 3,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı nişasta çeyrek çay bardağı su (nişasta ve pirin...

A+ A-



MALZEMELER
Muhallebi için:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
çeyrek çay bardağı su (nişasta ve pirinç ununu eritmek için)
1 çay bardağı toz şeker
Portakal peltesi için: 
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
çeyrek çay bardağı su 
YAPILIŞI
3,5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bir kasede nişasta ve pirinç ununu içine su ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpın.Kaynamaya başlayan süte nişasta karışımını ekleyerek boza kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.Boza kıvamı alan muhallebiyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.Portakal peltesi için su, şeker ve portakal suyunu küçük bir tencereye alın şekeri eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın.Aynı muhallebide olduğu gibi nişastayı su ile çırpın ve kaynayan portakal suyuna ekleyerek iyice karıştırın. pelte koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.Hazırladığınız pelteyi 1-2 dakika beklettikten sonra soğuyup üzeri kabuk bağlayan muhallebilerin üzerine paylaştırın.soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN

Sevgili mutfak sırları arkadaşıma tşk ederim .Birbirinden güzel tarifler ve bilgiler için lütfen arkadaşımın mutfağına UĞRAYIN derim

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 6779124018880644238

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görüntüsü var.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Portakal zamanı başladı,gelsin portakallı tarifler..nefis olmuş..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Şahane görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. portakalın mis kokusu tatlılara girmeye başladı,eline sağlık...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item