GÜVEÇTE BEŞAMEL SOSLU SOMON BALIĞI

Bugün gülo anne mutfağından nefis kokular geliyor. Sofralarınızda farklı sunum, değişik tat arayanlara sevenlere ,çok lezzetli, yapımı ...

A+ A-

Bugün gülo anne mutfağından nefis kokular geliyor. Sofralarınızda farklı sunum, değişik tat arayanlara sevenlere ,çok lezzetli, yapımı  oldukça kolay vede sağlıklı, somon balığı , beşamel sos ile buluştu,ortaya harika bir lezzet çıktı .

MALZEMELER
1 kilo somon
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 Bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber,kimyon
Defne yaprağı
YAPILIŞI
Bu yemek, levrek, Somon gibi iri ve beyaz etli balıklarla yapabilirsiniz.
Balıklar temizlenir üstünü örtecek kadar su,tuz ve defne yaprağı ile 15 dakika haşlanır, soğuyunca, derisi ve kılçıkları temizlenip küçük parçalara bölünür.İki kaşık un ve tere yağ ateşte pembeleştirilir iki su bardağı süt eklenerek boza kıvamına getirilir, peynirin yarısı eklenip karıştırılır, ısıya dayanıklı bir kaba balık etleri yerleştirilir, tuz ve biber ekilir, yine tuz kimyon ve karabiber konmuş sos üzerine dökülerek kapatılır kalan peynir rendesi serpilir, kızgın fırında üzeri pembeleşinceye kadar takriben 20-25 dakika bırakılır ve sıcak servis yapılır. 

 AFİYET OLSUN
 

Daha Fazla Lezzet

NEW 6105167737420883125

Yorum Gönder

  1. ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bir keresinde Akçakoca'da güveçte alabalık yemiştim. O da beşemal sosluydu. Bayılmıştım resmen tadına. Bu da çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, afiyet bal olsun:=

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item