KURU FASULYELİ TAVUKLU KADAYIF BÖREK

Yılbaşında, Ailenize veya konuklarınıza  ikram edebileceğiniz özel geceye uygun nefis bir börek KURU FASULYELİ TAVUKLU KADAYIF BÖR...

A+ A-


Yılbaşında, Ailenize veya konuklarınıza  ikram edebileceğiniz özel geceye uygun nefis bir börek

KURU FASULYELİ TAVUKLU KADAYIF BÖREK



      400 gr kuru fasulye 


      700 gr tel kadayıf


       250 gr tereyağı


       50 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı

       2 diş kıyılmış sarımsak

       250 gr kuşbaşı tavuk eti ( Kalça tercihimdir)
      4 domates
    5-6 adet sivri biber
    4 adet kırmızı Biber
       250 gr  mantar
      2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
     1.5 su bardağı tavuk suyu
       1,5   su bardağı soğuk süt
    1 çay bar. sıcak su
      Kekik 
       Tuz
       karabiber
    pul biber
  •  
 MALZEMELER

Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle açarak yayın. Tere yağını eritip kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun  .Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye (Midi fırın)   yayın.
  biberleri temizleyip yemeklik doğrayın.Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Mantarları temizleyip  yıkayın büyüklüğüne göre ikiye üçe  dilimleyin.
.Kuru fasulyeleri   yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.Sarımsak ve tavuk etini ekleyip soteleyin. Diğer sebzeleride ekleyip iyice kavurun.Bir çay bar. sıcak suyu ekleyip sebzeler ve tavuklar yumuşayıp  sote  suyunu çekene kadar pişirin .Kaşar peynirinin yarısı,tuz ve karabiberi ekleyin.Karışımı tepsideki kadayıfın üzerine döküp yayın.Üzerini kalan kadayıfla kaplayın .Önceden ısıtılmış 180 fırında 15 dak pişirin fırından çıkarıp
Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.  üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp üzerine soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirerek dökün.Dilimleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN 
NOT
FOT.Mak. Tamirden halen gelmediğinden Bu şahane böreği cezbedici fotoğrafları ekleyemedim     Cep tlf la ancak bu kadarını çekebildim.




Daha Fazla Lezzet

NEW 6847588159790408931

Yorum Gönder

  1. değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağılık,yazıyorum,göndermeye unutmuşum akşam.

    HÜZÜNLÜ KIVILCIM TİTRİYOR KALPLERDE
    2012 YILIN GÖTÜRDÜKLERİ İLE
    GÜLÜMSEMEMİZ ASLA DÜŞMESİN YÜZÜMÜZDEN
    SADECE MUTLULUK 2013 GETİRSİN HEPİMİZE
    ARKADAŞLAR......................................................

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar degisik bir tarif. Kadayifi hic tuzlu bir seylerle yapmadim. Denemek isterim. Iyi seneler.

    YanıtlaSil
  4. 50 çorba kaşığı yağda bir yanlışlık var sanırım doğrusu nedir acaba

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item