YİYECEK-İÇECEK LEKELERİ İÇİN PRATİK BİLGİLER

  Mutfakta ne kadar dikkatli olsak da lekelerin oluşmasını önlemek oldukça zordur. Peki, bu lekeler ile nasıl baş edebiliriz? İşte pratik bi...

A+ A-
 


Mutfakta ne kadar dikkatli olsak da lekelerin oluşmasını önlemek oldukça zordur. Peki, bu lekeler ile nasıl baş edebiliriz? İşte pratik bilgileri:

Yağ Lekesi
Kızartma yaparken ne kadar dikkat etsek de sıçrayan yağları engellememiz çok zor. Bunları temizlemek için en etkili temizleyici, ispirtodur. Mutfak mermer üzerindeki yağ lekelerini çıkartmak için ise benzin kullanabiliriz. Ancak bu işi ateşten uzakta yapmalıyız. Masa örtüsü, peçete gibi kumaş ürünlerimizin üzerine yağ dökülürse de, en bilinen yöntem leke üzerine tuz serpmektir. Limon kolonyası da aynı işi görebilir.

Dondurma Lekesi
Ilık sabunlu suda yıkarsak, dondurma lekelerinden iz kalmadığını görürüz.

Meyve Suyu Lekesi
Eğer masa örtüsüne meyve suyu dökülürse hemen tuz serpelim. Ardından da yıkayalım.

Salça ve Ketçap Lekesi
Sıcak su ile gliserini eşit miktarda karıştıralım. Kumaşı bir saat boyunca bu karışımda beklettikten sonra her zaman makinede yıkayalım.

Yumurta Lekesi
Yumurta lekelerini çıkartmak için soğuk su kullanmak şart. Genellikle sabunlu su yeterli oluyorsa da beyaz kumaşlar için biraz çamaşır suyu ilave edebiliriz.
Diğer yöntemler ise; kesik limonla lekeli yerleri ovmak, haşlanmış patatesle lekeyi ovuşturmak, içinde çakıl bulunmayan nemli toprakla silmek.

Mum Lekesi
Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp beş dakika bekletip nemli bir bezle silelim.

Çay Lekesi
Leke taze ise ılık suya batırılmış bir bezle ovalım. Kurumuş ise içine limon suyu katılmış ve ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçasıyla silip, ılık suyla çalkalayalım.

Turp Lekesi
Giysilerinizdeki turp lekelerini yok etmek için onları sadece yıkamak yeterli olmayabilir. Turp lekesinin üzerine süt dökelim ve bir süre bekletelim. Bekleme işi bittikten sonra giysimizi yıkayabiliriz.

Ceviz Lekesi
Giysi ya da eşyaların üzerinde ceviz lekesi olması zor bir ihtimal, ancak taze cevizin ellerde bıraktığı lekeyi çıkarmak için pamuklu bir bez parçasını sirkeye batırıp elimizin üzerindeki lekeye sürüp ovalayalım. Daha sonra ellerimizi soğuk suyla yı
kayın. 

Daha Fazla Lezzet

Pratik ve faydalı bilgiler 5552808449310263446

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item