GÜLO BÖREK

MALZEMELER 5 yufka 500 gr ıspanak yada pazı 350 gr kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ- kıyma ve ıspanağı kavurmak için 2 orta boy soğan 1 ...

A+ A-




MALZEMELER
5 yufka
500 gr ıspanak yada pazı
350 gr kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ- kıyma ve ıspanağı kavurmak için
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
350 gr beyaz peynir
5 dal maydanoz
1,5 su bardağı sıvıyağ- yufkaya sürmek için
2 yumurta
çörek otu
Tuz , karabiber, kırmızı toz biber,nane


YAPILIŞI


Ispanak yada pazı, iyice yıkanıp suda haşlanır. Yarım çay bardağı sıvıyağın içine soğan rendelenir. Ispanaklar yada pazı kavrulur.Tuz ve nane eklenir.
Bir başka tavada, sıvıyağın içinde soğanlar ve ardından kıyma kavrulur. Üzerine tuz, domates salçası, karabiber, pul biber eklenir.
Küçük bir kabın içine, beyaz peynir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır.
Birinci yufka geniş bir yüzeye serilir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Her tarafına kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde ortaya doğru sarılır. Orta kısma geldiğinde -yufkanın tam yarısından iki rulo parça bıçakla kesilerek birbirinden ayrılır. Aynı yağlama ve sarım şekli ile ikinci yufkaya peynirli harç, üçüncü yufkaya ıspanaklı harç konarak devam edilir. Böylece üç yufkadan; 2 kıymalı, 2 peynirli, 2 ıspanaklı rulo elde edilir. Dördüncü yufkanın bir tarafına, peynirli, diğer tarafına kıymalı harç konur. Yine ortaya kadar rulo şeklinde ayrı yarı sarılıp, yufkanın tam ortası bıçakla kesilir. Son-beşinci yufkaya, bir tarafına ıspanaklı diğer tarafına peynirli harç konur. Toplam elde ettiğiniz rulo sayısı, her çeşitten 3 ve ek olarak bir rulo peynirli olmak üzere 10 parçadır. Bu aşamada tek bir yufkayı ayrı ayrı ortaya doğru sarıp, bir yufkadan ikişer rulo elde etmenin amacı saç örgüsünün daha ince olmasıdır.
Hazırlanan rulolar üçlü olarak örgü şeklinde sarılır.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serptikten sonra, önceden ısıtılmış 170 oC fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN


Harika bir börek el açma tadında   yapmanızı tavsiye ederim benden söylemesi

ORJİNAL kayıt Bahar dalı


 

Daha Fazla Lezzet

NEW 5244914165566096452

Yorum Gönder

  1. ismide kedide çok güzel bir örek canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağılık canım,değişik börek.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • KAVURMALI PİTA EKMEĞİ (LAVAŞ)farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş nefis lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmişl Nefis Lezzetler] Günaydınlarrr...
    2 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item