SUCUKLU ISPANAKLI MİLFÖY BÖREK

MALZEMELER 10 Adet Milföy veya kişi sayısına göre 500 gr ıspanak Yarım kangal sucuk Yağ Tuz-karabiber ÜZERİ İÇİN 1 adet yumu...

A+ A-



MALZEMELER

10 Adet Milföy veya kişi sayısına göre
500 gr ıspanak
Yarım kangal sucuk
Yağ
Tuz-karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Sucuk dilimleri 
YAPILIŞI   
Öncelikle  derin dondurucudan  çıkarttığımız milföyleri tek tek ayıralım ve çözülmeleri için biraz ortam sıcaklığında bekletelim.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
Ispanaklar yıkanıp doğranır.
Tencereye sıcak su ve tuz konulur.
Ispanaklar bu suya atılarak bir iki dakika bekletilip süzülür.
Soğuduktan sonra elinizle iyice sıkarak su bırakılmaz ( normalde ıspanaklı börekte bu işlem yapılmaz ama bu börek milföyden yapıldığı için ıslatmasın diye )Bir tavaya çok az bir yağ konululur.Küçük parçalar halde dilimlenmiş sucuklar hafif tavada çevrilir ıspanaklar da sotelenir tuz ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınıp soğutulur milföy yapraklarından 1'er cm içeriden kenarlara doğru paralel ( L ) şeklinde kesikler atalım. Ortaya sucuklu ıspanaklı karışımdan yeteri kadar, koyalım. Ortada kare kenarlarda kesik şeritler kalıyor. Ayrılan şeritleri katlayıp hamurun diğer üst kısmının üzerine kapatalım. Çiçek şeklini bu aşamada alıyor zaten. Daha sonra üzerine fırçayla yumurta sarısı sürelim. Ve ince dilim kestiğimiz sucukları tam ortasına yani birleşim yerlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirelim.(,Daha önce aynı şekille Elmalı kurabiye yapmıştım    yapım aşaması aşağıda)
Mutlaka önceden ısıtılmış fırında kızarana ve kabarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN.













Daha Fazla Lezzet

NEW 5819508833055117608

Yorum Gönder

  1. BU ÇİÇEKLERDE ÇOK ŞIK DURUYOR, PEYNİRLİSİNİ YAPMIŞTIM ISPANAKLISIDA BAYAĞI GÜZEL BİR SEÇİM ORTASINDAKİ SUCUKTA ÖZENDİRDİ BENİ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Ben zeytinli ve peynirlisini yapmıştım aynı şekilde. sunumu çok güzel.. Ispanaklı farklı olmuş. Çok beğendim.Afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor seklinede bayildim.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel şekil vermişsiniz elinize emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Muftağına bahar gelmiş....Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok şık ve güzel olmuşlar.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ablacım iyi ki milföy var ellerine sağlık süper olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık harika olmuş ben de sadece sucuklu yapmıştım bu şekilde de deneyeceğim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık çok güzel ve yaratıcı olmuş

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık çok güzel ve yaratıcı olmuş

    YanıtlaSil
  11. Ben bunun elmalısını yapmıştım. Buda süper tarif.
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. gülo anne 1000. tarifime yazdığın yorumuna kırıldım.ayıp olan ne anlayamadım en azından bazı arkadaşlar gibi dergilerden çekip kandi tarifim diye yayınlamıyorum.

    YanıtlaSil
  13. görüntü şahane
    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. gerçektende harika görüntü teşekürler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • KAVURMALI PİTA EKMEĞİ (LAVAŞ)farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş nefis lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmişl Nefis Lezzetler] Günaydınlarrr...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item