SUCUKLU YUMURTALI ISPANAK VE ISPANAK YEMEĞİNİN ÇOCUKLARA SEVDİRME YOLLARI

Aman ALLAHIM ne uzun bir başlık olmuş MALZEMELER 1 kg ıspanak  100 gr  dilimlenmiş dana sucuk Yarım kahve fincanı pir...

A+ A-





Aman ALLAHIM ne uzun bir başlık olmuş

MALZEMELER
1 kg ıspanak 

100 gr  dilimlenmiş dana sucuk
Yarım kahve fincanı pirinç
Kişi sayısına göre yumurta
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz,

YAPILIŞI

Yemeklik doğranmış soğanı tavaya alıp, sıvı yağda sote leyin. İri kıyılmış veya halka kesikmiş sucuklarda soğanla beraber sote leyin.Yıkanmış, doğranmış ıspanakları kendi suyunda pirinçleri ve tuzu ilave ederek haşlayın ( Haşlarken çok az pirinç atıldığında ıspanağın kendine özgü o sasılığı veya acılığını alır ıspanak daha lezzetli olur).Fazla suyunu avucunuzun içinde hafifçe sıkarak ıspanağı sucuklu soğana ekleyip, kavurun. Ispanağın arasına kaşık yardımıyla yumurta sayısına göre küçük boy yuva açın. Yuvaların içine yumurtaları kırıp, baharat ve tuzunu ekleyerek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




AFİYET OLSUN




Çocuklar için

Kavrulan ıspanaklara yumurta kırmadan aşağıdaki silikon kalıpları büyükçe bir tavaya yerleştirin içlerine ıspanakları yerleştirin içlerine yumurta kırın.Yumurtalar istenilen kıvamda pişince sıcak olarak çocukların servis tabağına aktarın.

Afiyetle yesinler Yarasın demir olsun









 


Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 9214007660499948517

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item