KREMALI LABNE SOSLU TAVUK PİRZOLA

MALZEMELER 6 adet tavuk pirzola kemikli 2-3 adet orta boy patates 250 gr. mantar 2 adet soğan 1 adet limon Patatesleri kızartmak için...

A+ A-




MALZEMELER

6 adet tavuk pirzola kemikli

2-3 adet orta boy patates

250 gr. mantar

2 adet soğan

1 adet limon

Patatesleri kızartmak için sıvı yağ

2-3 yemek kaşığı zeytin yağ

1 çay kaşığı tuz karabiber

Tavukları tutturmak için çöp şişler ve kürdan,


LABNE SOSU İÇİN


200 gr.  Labne peynir

100 ml. Krema

10-15 adet arpacık soğan

1 çay kaşığı  tuz , karabiber

1 yemek kaşığı zeytinyağı



YAPILIŞI



Tavukları inceltmek için biraz dövün.(Kemiği ayırmayın)

Tavuğun derilerini ayırmayın.

Patatesleri minik küpler halinde doğrayın.

Tavada önce patatesleri kızartın.

Kızarmış patateslerin yağını kağıt havlu üzerinde süzün.

Mantarları ve soğanı ince ince doğrayın.

Başka bir tavada zeytin yağından önce soğanı kavurun.

Mantarları ekleyin. Yumuşayınca patatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.

Ocağın altını kapatın.

Tavukların içine malzemeden 1 yemek kaşığı kadar paylaştırdıktan sonra kenarlarından kapatın ve açılmaması için kürdanla tutturun.

Fırın kabına yerleştirin.

1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırıp fırın kabına dökün.

Önceden ısıtılmış fırında orta derecede (170-180) tavukları iyice kızarana kadar pişirin.

 Tavukları  servis kabına aktarın ve üzerine suyundan hafifçe gezdirin.

LABNE PEYNİRLİ SOS İÇİN
  arpacık soğanları halka halka doğrayın.

1 kaşık zeytin yağında kavurun.

Krema ve  Labne'yi ekleyin

Tuz ve karabiber ekleyin

Karışım biraz suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.,


Fırından çıkardığınız tavukların üstüne sosları gezdirin ya da sosu servis edin.
AFİYET OLSUN























 

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 1485130529456755146

Yorum Gönder

  1. Labne peynirli değişik geldi...Hemen not alıyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablacım çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görününüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel tarif ,notumu aldım,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Ankastre renginin çekiciliği hiç azalmıyor: Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ankastre renklere olan ilgi çok fazla. Bunun nedenini anlamak kolay, ankastr...
    1 saat önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item