BEYAZ ÇİKOLATALI BEZE

  MALZEMELER 3 yumurtanın akı 3 kahve fincanı şeker 1 tatlı kaşığı sirke 1 paket vanilya İstediğiniz miktarda beyaz damla çikolata   ...

A+ A-
 

MALZEMELER
3 yumurtanın akı
3 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket vanilya
İstediğiniz miktarda beyaz damla çikolata  
YAPILIŞI:
Yumurta aklarını şekerle kar beyazı oluncaya kadar çırpın.
1 Tatlı kaşığı sirkeyi ilave edip, çırpmaya devam edin .
Vanilyayı ilave ederek tekrar çırpın.
Kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvamı gelince içine  beyaz damla çikolataları ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Fırınınızı 100 en fazla derece ayarlayın ve fırın tepsinizin içine yağlı fırın kağıdı  serin.
Kaşık veya bir krema torbası yardımıyla istediğiniz şekli vererek aralıklı olarak dizin.
Üstlerinde kırıklar oluşmaya başladığı zaman fırından alın.tamamen soğuyana kadar ellemeyin.Sonra kağıttan ayırarak servis tabağına alıp servis yapın.
AFİYET OLSUN  

Beze (Mereng )Yapmanın Püf Noktaları:
Çırpma işlemi sırasında kullanacağınız kap ve çırpıcının temiz ve kuru olmasına dikkat edin, mutlaka kontrol edip kurulayın.
Kullanacağınız yumurtaların taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yumurta sarısını ve akından çok dikkatli bir şekilde ayırın. (1 damla bile olsa karışmamalı

Her zaman olduğu gibi gram ölçülerini baz alın. İmkanınız varsa yumurta akları
çırpıcının temiz ve kuru olmasına dikkat edin, mutlaka kontrol edip kurulayın.
Kullanacağınız yumurtaların taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
tartın ve yumurta aklarının 2 katı kadar şeker kullanarak merenginizi hazırlayın.
Yumurta aklarını çırpmak için metal ya da cam kaseler tercih edin.
Isıtarak çırparken (örneğin İsviçre merengi) kesinlikle çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta akları pişmeye başlar.
Beze (Merenglerin) çatlamasını öncelemek için fırın tepsisine sıkıp şekil verdikten sonra kuruması için 12-24 saat arası dinlendirebilirsiniz.
Birden çok renkte beze yapmak istiyorsanız hazırladığınız bezeleri farklı kaplara paylaştırın ve toz gıda boyasıyla renklendirin.
.
Beze (Merengleri )düzgün sıkmak ve sonucunda düzgün şekiller elde etmek istiyorsanız krema sıkma torbası ve krema sıkma uçları (duy) kullanın.
Büyük mereng (bezeleri) 1,5 saat, küçükleri ise 1 saatten fazla pişirmeyin bu renklerinin koyulaşmasına neden olur.
Merengleri pişirirken fırının ısısı 80-100 derece arasında olmalıdır. Isı 100 derecenin üzerine asla çıkmayın.
Merenglerin kırılmasını önlemek için tamamen soğuduktan sonra tepsiden ayırın. Hatta son ana kadar bekleyin içleri ne kadar kurusa o kadar iyi olur.
Merengleri tepsiden kolayca ayırmak için yağlı kağıt kullanın eğer yoksa fırın tepsisine pudra şekeri serptikten sonra merengleri sıkın.
Merengin kıvamı nasıl olmalı:
 Çırptığınız mereg kremşanti kıvamı almış ve mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyorsa mikserden ya da çırpma kabını ters çevirdiğinizde kabından akmıyorsa olmuş demektir.

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 5587155815176195823

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    14 saat önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    1 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item