KABAKLI MİNİ MUFİNLER

  MALZEMELER 500 gr.kabak (rendelenmiş) suyu sıkılmış 1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş) 2 yumurta 200 gr. peynir 1 avuç ...

A+ A-
 








MALZEMELER
500 gr.kabak (rendelenmiş) suyu sıkılmış
1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş)
2 yumurta
200 gr. peynir
1 avuç doğranmış dereotu
1 su bardağı un
1/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz , karabiber ve pul biber
Yağlamak için sıvı yağ
ay çekirdeği

YAPILIŞI
Fırını 180 dereceye getirin.
 Bir kasenin içine rendelediğiniz kabağı, kuru soğanı, yumurtayı, peyniri, dereotunu, unu, zeytinyağını koyun ve  iyice karıştırın. Bu karışımı tuz ve biberle tatlandırın
  mafin kalıplarını sıvı yağla yağlayın ve kabaklı karışımı bu kalıplara bölüştürün.
Üzerine ay çekirdeği ekleyin.
Kalıpları fırının orta rafına koyun ve 25-30 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra, ılıyana kadar bekletin. servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 756953382391480258

Yorum Gönder

  1. İyi fikir ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş,ellerinize sağlık..Çok leziz..

    YanıtlaSil
  3. Gültenciğim bizde böyle yapıyoruz kızartması çok ağır oluyor ve bana dokunuyor. ben nedendir bunu beceremiyorum ama kızım ustası oldu . mücver yapılacağı zaman ben hiiiç sesimi çıkartmıyoruumm. herkes herşeyi iyi yapacak değil ya.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. nefis gözüküyorlar, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Gülo annem çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    22 saat önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item