ACI PEYNİRLİ MİNİK TARTÖLETLER

  TARİF BURADA  daha önce vermiştin   gördüğünüz gibi  Salatalık halkaları içinde , kırmızı ve yeşil biberler ...

A+ A-









 TARİF BURADA daha önce vermiştin


  gördüğünüz gibi  Salatalık halkaları içinde , kırmızı ve yeşil biberler ile,maydanoz  eşliğinde salam

 


Acı Peynirli Mini  tartölet tarifi vereceğim
Bunlarda Arkadaşlarım aynı zamanda komşularım .Komşularım ve arkadaşlarım bu sabah kahvaltıya bana geldiler çok güzel bir gün geçirdik.


Evet gelelim Acı Peynirli Mini Tartölet tarifine.
MALZEMELER
TARTÖLET İÇİN
2 su bar.un
1 çay kşğ tuz
( Tatlı olarak yapacaksanız 3/4 çay bar.pudra şekeri)
125 gr margarin
1 adet yumurta
2 çorba kşğ soğuk su
PEYNİRLİ HARÇ
1 çay bardağı krem peynir
1 çay bardağı lor peynir
1 çay bardağı beyaz peynir
1 yemek kşğ acı biber salçası
1 tatlı kşğ tatlı kırmızı toz biber
1 çay bar.çekilmiş ceviz içi
3 diş dövülmüş sarımsak (İsteğe bağlı)
2 çay kşğ kuru veya taze nane
1 çay kşğ kimyon
3/4 demet maydanoz
3/4 demet dereotu,
YAPILIŞI
Margarini küçük parçalara kesin.Unu ve tuzu eleyip ortasını havuz biçimde açın, margarini ortasına koyarak elinizle un ve yağları bir birilerine yedirerek ekmek kırıntın tısı yapısında hamur elde edin .Yumurta ve suyu koyarak yoğurun .Buzdolabında 30 dak dinlendirin.İki temiz naylon arasında merdane ile 1/2 cm kalınlığında açın.(Büyük boy yapacaksanız su bar.küçük tartöletler yapacaksanız çay bar.kullanabilirsiniz.) Küçük tart kalıpların içini yağlayın.çay bardağı  ile kestiğiniz hamuru  elinizle kalıplara yerleştirin .Üzerini çatal  ucuyla izler açın .Her birinin üzerini kapatacak şekilde yağlı kağıt serin içlerini de her hangi bir kuru bakliyat (nohut.fasulye V.s) la doldurun.Kalıpları bir tepsiye dizin daha önce ısıtılmış (180 veya 190 ) fırına sürün.15 dak pişirin.Bu sürenin sonunda üzerindeki kağıdı bakliyatlarla beraber alın içininde renk değiştirmesi için tekrar fırına sürüp 5 dak sonra alıp soğumasını bekleyin. soğuduktan sonra kalıplardan özenle çıkarın.
PEYNİRLİ HARÇ için maydanoz ve dereotunu küçük küçük kıyın,peynirleri karıştırarak ezin.diğer salça ve baharatları da ilave edin  ve tekrar çok güzel karıştırın.Sıkma torbası veya kaşık ile içlerini doldurup servise hazır.
AFİYET OLSUN
PÜF NOKTASI
Merdane ile açılması  gereken ve yapışmaya meyilli hamurları daha kolay açmak için iki buzdolabı poşetini ( veya temiz naylon  torbayı) bıçakla kenarlarından keserek düz hale getirin..Hamuru bu iki düz naylonun arasına  yerleştirip merdane ile istediğiniz boyutta açın.Üst naylonu sıyırıp alın Alttaki naylonla istediğiniz yere nakledip sonra o nuda  çıkarın.Bu yöntem tart hamurları ve bazı kurabiyeler için idealdir.
NOT peynirdeki acı miktarı  damak zevkinize göre  ayarlayabilirsiniz..Peynir tuzlu olduğu için tuz kullanmadım bu yine size kalmış




Daha Fazla Lezzet

NEW 8568173170359100176

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item