LAHANA KAPAMA

MALZEMELER 1 adet küçük boy yumuşak lahana 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz İÇ HARCI 3 çay bar...

A+ A-


MALZEMELER
1 adet küçük boy yumuşak lahana
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI
3 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yıkanmış pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 demet ince doğranmış maydanoz

YAPILIŞI
Zeytinyağı ve fıstıkları tencereye koyup, hafif sararıncaya kadar kavurun. Soğanları ekleyip 10 dk. daha kavurmaya devam edin. Yeşillikler hariç diğer tüm malzemeleri de katarak 2-3 dk. daha karıştırdıktan sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu üzerine döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alınca maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde lahananın sap kısmından bıçak batırarak oyup sap kısmını çıkarın. Alt kısmında dört yaprak kalana kadar içindeki yaprakları boşaltın. İçi boşalan lahanayı alıp büyük bir tencerede kaynar tuzlu suya oturtup, 5 dk beklettikten sonra çıkarıp süzün. Lahananın büyüklüğüne uygun bir tencereye koyup hazırladığınız pilavla içini doldurun. Açık kalan kısımlarını kalan lahana yaprakları ile kapatıp üzerini tabakla örtün. Üzerine 3 kaşık yağ, 1 çay kaşığı tuz ve 3 bardak sıcak su karışımını döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca lahanayı dikkatlice düz bir tabağa ters çevirip, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN


Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 341204425269523542

Yorum Gönder

  1. Lahanin her turlusu cok lezzetli oluyor. Kapamyi yeni goruyorum. Nefis gorunuyor. En kisa zamanda denenmeli. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık hep duyarım ama hiç yapmadım güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli, denemek lazım, kısa zamanda yapmayı planlıyorum inş bunun gibi güzel olur, paylaşımlarınız için teşekkürler ve başarılar..

    YanıtlaSil
  5. başarılı tarif teşekürler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item