KARADENİZ SOMONU (DENİZ ALASI)

MALZEMELER 1 adet Karadeniz alası ( 1 tanesi yaklaşık 1,5 kilo gelir 2 kişiye çok rahat yeter) 1 tatlı kşğ kekik 1 1 çay kşğ toz kuru ...

A+ A-



MALZEMELER

1 adet Karadeniz alası ( 1 tanesi yaklaşık 1,5 kilo gelir 2 kişiye çok rahat yeter)

1 tatlı kşğ kekik

1 1 çay kşğ toz kuru veya 2-3 dal taze biberiye

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 adet limon

1 çay kşğ karabiber

1 çay kşğ kimyon

3 adet ezilmiş sarımsak

1 büyük boy kuru soğan Kırmızı veya normal

3 adet Defne yaprağı

1/2 demet kıyılmış maydanoz

Tuz

YAPILIŞI


Balıkçıdan veya süpermarketten aldığınız yerli somonu fileto şeklinde temizlemelerini isteyin .Filetoları yıkayıp kapaklı bir kaba yerleştirin. Üzerine dövülmüş sarımsak ,zeytinyağı,tuz,karabiber, kimyon,kekik ve biberiyeyi ,yarım limon suyunu sıkıp çukur kasede çırpın . .Bu karışımı filetoların üzerine dökün.kabın kapağını kapatıp veya sera streçlenip buzdolabında en az 1-2 saat bekletin.
Fırını 190-200 derecede ısıtın.Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına piyazlık doğranmış soğanların yarısını yayıp üzerilerine balıkların derileri alta gelecek şekilde yerleştirin. üzerilerine Limon dilimleri ,Biberiye yapraklarını ve defne yaprağını koyun,geriye kalan kuru soğanları üzerine serpiştirin. 25-30 dakika fırınlayın.Fırından çıkarmadan 5 dak. önce çıkarıp üzerine kıyılmış maydanozları döküp tekrar fırına sürünüz.5 dak sonra çıkarıp sıcak servis yapın .
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 7050745441911179280

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item