KARADENİZ SOMONU (DENİZ ALASI)

MALZEMELER 1 adet Karadeniz alası ( 1 tanesi yaklaşık 1,5 kilo gelir 2 kişiye çok rahat yeter) 1 tatlı kşğ kekik 1 1 çay kşğ toz ku...

A+ A-

MALZEMELER
1 adet Karadeniz alası ( 1 tanesi yaklaşık 1,5 kilo gelir 2 kişiye çok rahat yeter)
1 tatlı kşğ kekik
1 1 çay kşğ toz kuru  veya 2-3 dal taze biberiye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kşğ karabiber
1 çay kşğ kimyon
3 adet ezilmiş sarımsak
1 büyük boy kuru soğan  Kırmızı veya normal
3 adet Defne yaprağı
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Balıkçıdan veya süpermarketten aldığınız yerli somonu fileto şeklinde temizlemelerini isteyin   .Filetoları yıkayıp kapaklı bir kaba yerleştirin. Üzerine dövülmüş sarımsaklar,zeytinyağı,tuz,karabiber, kimyon,kekik ve biberiyeyi ,yarım limon suyunu sıkıp çukur kasede çırpın . .Bu karışımı filetoların üzerine dökün.kabın kapağını kapatıp veya sera streçlenip buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. 

Fırını 190-200 derecede ısıtın.Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına piyazlık doğranmış soğanların yarısını yayıp  üzerilerine balıkların derleri alta gelecek şekilde yerleştirin.üzerlerine Limon dilimleri ,Biberiye yapraklarını ve  defne yaprağını koyun,geriye kalan kuru soğanları üzerine serpiştirin.  25-30 dakika fırınlayın.Fırından çıkarmadan 5 dak. önce çıkarıp üzerine  kıyılmış maydanozları döküp tekrar fırına  sürünüz.5 dak  sonra çıkarıp sıcak servis yapın
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 7050745441911179280

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ISPANAKLI PATATESLİ KİŞ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] * Günaydın...
    2 gün önce
  • [image: Guloanne]
    1 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item