KARAMELİZE SOĞANLI DÜDÜKLÜDE SOSLU DANA TANDIR

MALZEMELER: 1 kilo kadar dana But yarım çay bardağı sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 tatlı kaşığı  Hardal ...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.




MALZEMELER:

1 kilo kadar dana But
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon
1 tatlı kaşığı  Hardal tohumu
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet kuru soğan ince rende veya suyu
1 çay bardağı süt veya
1/2 çay bardağı soya sosu
1 tatlı kaşığı isteğe bağlı pul biber
Tuz
KARAMELİZE SOĞAN 

MALZEMESİ
3 adet  kuru soğan veya  ikiye bölünmüş arpacık soğan
3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık toz şeker
2 kaşık soya sosu

3 yemek kaşığı kabuksuz yer fıstığı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Piyazlık doğranmış Soğanlar ,yer fıstığı ile şeker yağda   şeffaflaşana kadar çevrilir,   yumuşayınca 
fıstıklarda kızarınca  soya sos   ilave edilip, ocaktan alınır.Sıcak veya soğuk servis yapılır
Bu sosu Et,Tavuk ve köftelerin yanında kullanabilirsiniz.

ETİN PİŞİRİLMESİ

Sıvıyağ derin bir kaseye alınır ,Kuru soğan rendelenir suyu veya kendisi,dövülmüş sarımsak ve diğer tüm malzemeler karıştırılır.Dana but bu sosun içine bırakılır en az bir gün ağzı kapalı bir şekilde arada alt üst yapılmak şartıyla marine edilir..Ertesi gün düdüklü tencereye etler alınır. 1 çay bardağı su koyarak düdüklü tencerenin kapağı kapatılır . Ve ocağın en küçük gözünün en kısık ayarında etler pişmeye bırakılır. Yaklaşık 2-3 saat sonra havasını boşaltarak düdüklünün kapağını açarak suyunu kontrol ediniz.Suyu kalmamış ise vede pişmemişse 1 çay bardağı daha sıcak su koyup tekrar tencerenin ağzını kapatıp pişirme yöntemine göre pişiriniz.Yok etiniz pişmiş ama suyu daha varsa ocağın altını açıp, tencerenin ağzı açık şekilde fazla suyunu çektirilir.Pişen tandır beş dak kadar dinlendirilir.Pilav veya patates piresi eşliğinde veya karamelize soğan eşliğinde servise hazır.
AFİYET OLSUN

  

Daha Fazla Lezzet

NEW 1587438084998553951

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık.. süper biz et yemeğini çok severiz.

    YanıtlaSil
  2. Tarifimi denediğinize çok sevindim elinize sağlık, çok güzel olmuş.!
    www.oyascuisine.com

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item