SÜT DİLİMİ (MİLCHSCHNİTTE REZEPTE )

  SÜT DİLİMİ MALZEMELER KEKİ İÇİN 3 tane yumurta 1.5 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kaba...

A+ A-

 

SÜT DİLİMİ


MALZEMELER
KEKİ İÇİN
3 tane yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
KREMASI İÇİN
400 gr krema 200 gr olarak 2 kutu)
2 paket krem şanti
1.5 yemek kaşığı bal
bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
 Derin karıştırma kabına Yumurtalar ile pudra şekerini yaklaşık beş dakika kadar mikserle çırpın.Sonra içine sırası ile diğer malzemeleri katıp çırpmaya devam edin.Kek malzemesini iki ayni büyüklükteki tepsiye bölüştürün. tepsinin altına yağlı kağıt k yağlı kağıt serilmiş tepsilere kek hamurunu döktükten sonra ıspatula ile hamuru tepsinin her tarafına eşit olarak dağıtıp düzeltin .Keki önceden ısıtılmış 225 dereceli fırına verip toplam 10 dk fırında pişirin. yedinci dakikasında fırının kapağını açıp içerideki buharı dışarı verip kapağı kapatın.Bu şekilde kekin kabarmaları iniyor ve kek düz bir sekil alıyor.sonra geri kalan üç dakika daha fırında bekletip çıkartın kekin. üzerinin düz ve ince olabilmesi için ikinci kural ise keki fırından çıkarır çıkarmaz ayrı bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirmek.ama sakin üzerindeki yağlı kağıdı çıkarmayın.sonra elinizle kekin üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapın kek bu şekilde düz ve ince bir hal alacaktır.Diğer tepsideki keki de ayni şekilde pişirip ters çevirin ve soğumasını bekleyin.kekleri soğurken iç kremasını hazırlayın
Krema,krem şanti  ,bal ve limon suyunu bir kaba alıp mikserle iyice katılaşana kadar çırpın. krema hale gelen kremayı dolapta bir saat kadar bekletin.Bu sayede kekler de iyice soğumuş olacak.

Kekleri tekrar çevirelim ve üzerine kremayı sürün .Diğer keki ben altındaki yağlı kağıdı çıkarmadan dikkatlice kremalı kekin üzerine yerleştirdim.Bu sekil daha kolay oluyor çünkü.sonra yağlı kağıdın üzerinden yine elimizle hafince bastırarak kremanın kek ile yapışmasını sağlayın.Derken yağlı kağıdı kekin üzerinden dikkatlice çekerek çıkartın.
Tepsideki keki iki saat buzdolabında bekletin.Sonra keki içeri alıp kenarlarından resimdeki gibi incecik keserek ince yerlerini ayırarak keki düzgün bir hale getirin. süt dilimi inceliğinde ve boyunda dilimlere keserek son işlemi yapın.Lütfen her dilimi keserken bıçağınızı temizlemeyi unutmayın.Yoksa kreması kek bulaşır ve hoş bir görüntü olmaz.Bu işlem sırasında kalın bir cetvel kullanabilirsiniz .Kesilmiş hazır hale gelen Süt dilimlerini tabağa yerleştirip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Orijinal kayıt Leyla ile yemek saati tarifi olduğu gibi yayınladım bir değişiklik yapmamak adına

Daha Fazla Lezzet

Pastalar 3562922533034152404

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. Herkesin seveceği türden dilimler olmuş:)
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten pratik ve güzel bir tarif.
    Sizi izlemeye aldım ben de sizi bloguma bekliyorum.
    http://benceyemekler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Ankastre renginin çekiciliği hiç azalmıyor: Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ankastre renklere olan ilgi çok fazla. Bunun nedenini anlamak kolay, ankastr...
    1 saat önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item