CORNFLAKESLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER    125 gr margarin oda ısısında 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 tane yumurta 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 1...

A+ A-




MALZEMELER
  
125 gr margarin oda ısısında
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri:erimiş çikolata
mısır gevreği
margarin pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kapta karıştırılır.içine yumurta kabartma tozu ve nişasta eklenir ve karıştırmaya devam edilir.karışıma azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir.170 derecede pişirilir.
istenilen bir çikolata benmari usulu eritilir ve önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulanır.
AFİYET OLSUN


NOT = Benmari Yöntemi: Büyük bir tencere içine su eklenir, kaynayınca altı kısılır. İçine daha küçük bir tencere konulur ve bu tencerenin içine su temas ettirmeden eritilecek malzeme konulur.Eriyince istenilen yerde kullanılır.

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 5880197050280189288

Yorum Gönder

  1. Iıımm ımmm off afiyet olsun ...hep gece yapıyorsun bunu bana gulo annem ya yapmaa yeaa ! :))gidip birşey yemem lazım şimdi benim :/ hadi öptüm ben kaçiyore mutfağa doğruuu :p vıNnnnn

    YanıtlaSil
  2. Canısı keşke yakın olsaydın.Tşk ederim

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • KAVURMALI PİTA EKMEĞİ (LAVAŞ)farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş nefis lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmişl Nefis Lezzetler] Günaydınlarrr...
    2 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item